• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Pécsiek a sasfészekben

2009-03-13 ● Kántor Endre

Szolgálati közlemény: ha valaki alternatív programot keres magának szombat estére, és meg szeretne ismerkedni egy méltánytalanul mellőzött borvidékkel, le kell vetkőznie azt a természetes megütközést, amit a Sas Center belső tervezése kivált minden vizuálisan művelt emberből és oda kell látogatnia. Pécsi borászok kóstolója lesz ugyanis.Our man from Hosszúhetény – Szabó Zoli

Sokan még mindig nagy és kerek szemekkel néznek, ha a pécsi borvidéket emlegetjük, a Pannon Borrégióhoz tartozó borvidék talán egy hangya#@*%ányit ismertebb csak a tolnainál, borászok nevét azonban még olyanok közül sem tudnak sokan felsorolni, akik hallottak már róla. Viszont aki 14-én a Sas Centerbe látogat, ebbe a nyolcvanas évek csúcsdizájnjával készült, City Grilles hangulatot idéző ? amit a hely honlapja szinte tökéletesen átad ? helyre, olyan borokkal és készítőikkel találkozhat, melyek rá fogják tenni a pontot a t-re, ahogy Quentin Tarantino mondaná.

Lisiczáék neve biztos ismerősen hangzik, mérföldkő sauvignon blanc-juk, cirfandlijuk a jól ismert rókás címkével most is itt lesz. Ami viszont rögtön szemet szúrt nekünk, az a mohácsi Planina borház és a pécsváradi Walter pince mellett az egyik legnagyobb kedvencünk, Szabó Zoli, Hosszúhetényből, oh yeah. Zoli rajnai rizlingje volt az a tétel, amivel rögtön belopta magát a szívünkbe, most ezt is idehozza, mellette meg lehet kérdezni tőle tavaly hány százaléka lett botritiszes a Mecsek déli lankáin. Szóval kokárdát fel, Sas Centerbe el.

Korábban:

A legjobb dél-dunántúli borok

Még sok info pécsi borokról is:

Pécsi Borozó

Címkék: kóstoló, lisicza, Pécs, pécsi bor, szabó zoltán, walter

← És jött a doktor? Pécsi borok →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Mi lesz a magyar fehérborral?

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!