• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Peter Mertes Dornfelder Rosé QbA Feinherb 2015

2016-03-31 ● borravalo.hu

Hogyan is szúrhatnék ki magammal jobban vasárnap este, mint egy valódi mosel-i félszáraz dornfelder rozéval? És ha Rheinessen magaslatait ismerem, miért ne bukhatnék le a bugyrokba?

Egy öröm-borvásárlás mellékzöngéje, mikor random Lidl beszerzőkörúton voltam. Illetve nem is a borok miatt mentem be, csak szerettem volna venni valamit és tizennégy palack lett a vége. Köztük ez, amit a pénztárnál állva láttam meg: Rheinessen, dornfelder, miért ne? Bedobtam a kosárba, hatszázért a tapasztalat – legyen az akármilyen borkérdésben – ingyen van.

Peter Mertes Dornfelder Rosé QbA Feinherb 2015 – borravalo.hu

 

Rozénk idei és feinherb. A feinherb és a halbtrocken közti különbség az, hogy míg a félszáraz (halbtrocken) bor cukortartalma nem haladhatja meg a 18 g/litert, a ?feinherb? szóösszetételre ez a szabályozás nem érvényes. Ezek a borok akár 30 g maradékcukrot is tartalmazhatnak literenként, szerintem ezt majdnem koppra ki is használták jelen esetben. Az illata igen zárt, szinte teljesen illatmentes. A kortyban édes ribizli és ribizliszörp (elég vaskos az árhoz képest). Sav alacsony, tannin zéró. Lecsengése, hááát. Próbálom visszaszámolni, mennyiért jöhetett ki a pincéből, ha itt nálunk 599 Ft. Negyven-ötven eurocent? Mégis mit vártam? De legalább mosolyogtam egy jót. Magamon.

Címkék: dornfelder, feinherb, Lidl, mosel, qba, rheinessen, Rosé

← Kaláka Pince Tokaj 2013 Sándor Zsolt Bükki Purcsin 2014 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!