• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Pezsgőcsodák a Gourmet Fesztiválon

2016-05-15 ● Kodela Mia

Ma még tart a Gourmet Fesztivál és a legjobb pezsgőket idén is a Kreinbacher Birtoknál találjátok. Hogy netán gumicsizma kell és esőkabát? Na és. Ha csak nem a gonosz nyugati boszorkány vagy, nem fogsz elolvadni, maximum a champagne-októl, amiket ott kóstolsz. 

A Kreinbacher Birtok minden eddiginél komolyabb line uppal nyitja a fesztiválszezont, a top éttermek kínálata mellé somlói tradicionális pezsgőik és boraik mellett három francia champagne-ház és egy termelő kínálatából választhat a nagyközönség.

A Gourmet az egyetlen olyan rendezvény, ahol felvonulnak az ország top éttermei, a somlói Kreinbacher Birtok pedig pezsgői bemutatkozása, 2014 ősze óta igyekszik bizonyítani, a gasztronómia nem lehet teljes tradicionális pezsgők és champagne nélkül. Furmint alapú Méthode Traditionnelle pezsgőik ideálisak a fesztivál egyik fő témája, a halból készített ételek mellé, de aperitifként vagy két fogás között is frissítőnek. Kínálatukban a limitált kiadású Prestige Brut Magnum 2011 most először kóstolható fesztiválon, mellé az Arany Kaviár egy specialitással készül. A tápióka ropogóssal és mangóval kínált kaviárkóstolót kifejezetten a Magnum pezsgővel párban ajánlják.

fotó

Ahogyan Budapest Michelin-csillagos éttermeiben vagy a legszínvonalasabb vendéglátóhelyek kínálatában, a Gourmet Fesztivál italválasztékában is megjelenik majd Champagne, az egyik legnagyobb presztízsű francia borvidék. A Kreinbacher forgalmazásában tavasztól két újabb neves ház, a Piper-Heidsieck és Charles Heidsieck is elérhető a Champagne Pol Roger és a termelő, Paul Bara mellett. Az érdeklődők a Birtok Champagne Pop-Up bárjában most könnyedén belekóstolhatnak a luxus világába, 10-féle champagne pohárral is rendelhető, hogy minél többen megismerhessék a különböző stílusokat, házasításokat, rosékat és évjáratos tételeket.

BRUT 5

Egyik újdonságuk a Champagne Piper-Heidsieck, amelyet a Gourmet vendégei épp a cannes-i filmfesztivállal egyidőben ismerhetnek meg. A vörös szőnyegen vonuló hírességek több mint két évtizede Piperrel ünnepelnek, ahogyan az Oscar-gálák exkluzív pezsgője is ez a ház lett 2015-től. A pinot noir szőlőfajtára építő, telt cuvée-jük stílusa Marie Antoinette óta dívák egész sorát, Marilyn Monroe-t is meghódította, pincemesterük, Régis Camus szakértelmét pedig nyolc alkalommal díjazták ?Az Év Pezsgőkészítője? elismeréssel az IWC versenyen.

A Charles Heidsieck cuvée-jének össze nem téveszthető karakterét a réserve borok rendkívül magas aránya (40 %) és kora adja meg (átlagosan tíz év), ami sokak szerint a presztízs cuvée-k szintéjre emeli házasításukat.

Charles Heidsieck_FORRÁS Pol Baril

A Pol Roger elegáns stílusával komoly népszerűségre tett szert az Egyesült Királyságban, a ?gentlemenek champagne-a? Sir Winston Churchill kedvence volt, később presztízs cuvée-jük is róla kapta nevét. A sorban az egyetlen termelő, azaz saját területén champagne-t készítő Paul Bara legnagyobb kincse a 100 % grand cru termőhely. Pincemesterük, Christian Forget a Birtok tanácsadójaként mára Somlón is szinte otthon érzi magát, örömmel fedezte fel ezen a számára korábban ismeretlen borvidéken, mire képes a furmint és a terroir.

Címkék: Champagne, Charles Heidsieck, gourmet, Gourmet Fesztivál, Kreinbacher Birtok, Paul Bara, Piper-Heidsieck, pol roger

← Helen Exley: A Borról Mostantól BalatonBor →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra
Loading
00:00 / 31:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Nov 5, 2025 • 31:54

    Ehető gombák Magyarországon címmel jelent meg Almási Petra könyve, a hazai erdők fogyasztható gombáiról, friss felhasználási módjairól és tartósításásáról. Kezdő és gyakorlott gombászoknak, és a megszokottól eltérő alapanyagokra nyitottaknak.

  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!