• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Pezsgőcsodák a Gourmet Fesztiválon

2016-05-15 ● Kodela Mia

Ma még tart a Gourmet Fesztivál és a legjobb pezsgőket idén is a Kreinbacher Birtoknál találjátok. Hogy netán gumicsizma kell és esőkabát? Na és. Ha csak nem a gonosz nyugati boszorkány vagy, nem fogsz elolvadni, maximum a champagne-októl, amiket ott kóstolsz. 

A Kreinbacher Birtok minden eddiginél komolyabb line uppal nyitja a fesztiválszezont, a top éttermek kínálata mellé somlói tradicionális pezsgőik és boraik mellett három francia champagne-ház és egy termelő kínálatából választhat a nagyközönség.

A Gourmet az egyetlen olyan rendezvény, ahol felvonulnak az ország top éttermei, a somlói Kreinbacher Birtok pedig pezsgői bemutatkozása, 2014 ősze óta igyekszik bizonyítani, a gasztronómia nem lehet teljes tradicionális pezsgők és champagne nélkül. Furmint alapú Méthode Traditionnelle pezsgőik ideálisak a fesztivál egyik fő témája, a halból készített ételek mellé, de aperitifként vagy két fogás között is frissítőnek. Kínálatukban a limitált kiadású Prestige Brut Magnum 2011 most először kóstolható fesztiválon, mellé az Arany Kaviár egy specialitással készül. A tápióka ropogóssal és mangóval kínált kaviárkóstolót kifejezetten a Magnum pezsgővel párban ajánlják.

fotó

Ahogyan Budapest Michelin-csillagos éttermeiben vagy a legszínvonalasabb vendéglátóhelyek kínálatában, a Gourmet Fesztivál italválasztékában is megjelenik majd Champagne, az egyik legnagyobb presztízsű francia borvidék. A Kreinbacher forgalmazásában tavasztól két újabb neves ház, a Piper-Heidsieck és Charles Heidsieck is elérhető a Champagne Pol Roger és a termelő, Paul Bara mellett. Az érdeklődők a Birtok Champagne Pop-Up bárjában most könnyedén belekóstolhatnak a luxus világába, 10-féle champagne pohárral is rendelhető, hogy minél többen megismerhessék a különböző stílusokat, házasításokat, rosékat és évjáratos tételeket.

BRUT 5

Egyik újdonságuk a Champagne Piper-Heidsieck, amelyet a Gourmet vendégei épp a cannes-i filmfesztivállal egyidőben ismerhetnek meg. A vörös szőnyegen vonuló hírességek több mint két évtizede Piperrel ünnepelnek, ahogyan az Oscar-gálák exkluzív pezsgője is ez a ház lett 2015-től. A pinot noir szőlőfajtára építő, telt cuvée-jük stílusa Marie Antoinette óta dívák egész sorát, Marilyn Monroe-t is meghódította, pincemesterük, Régis Camus szakértelmét pedig nyolc alkalommal díjazták ?Az Év Pezsgőkészítője? elismeréssel az IWC versenyen.

A Charles Heidsieck cuvée-jének össze nem téveszthető karakterét a réserve borok rendkívül magas aránya (40 %) és kora adja meg (átlagosan tíz év), ami sokak szerint a presztízs cuvée-k szintéjre emeli házasításukat.

Charles Heidsieck_FORRÁS Pol Baril

A Pol Roger elegáns stílusával komoly népszerűségre tett szert az Egyesült Királyságban, a ?gentlemenek champagne-a? Sir Winston Churchill kedvence volt, később presztízs cuvée-jük is róla kapta nevét. A sorban az egyetlen termelő, azaz saját területén champagne-t készítő Paul Bara legnagyobb kincse a 100 % grand cru termőhely. Pincemesterük, Christian Forget a Birtok tanácsadójaként mára Somlón is szinte otthon érzi magát, örömmel fedezte fel ezen a számára korábban ismeretlen borvidéken, mire képes a furmint és a terroir.

Címkék: Champagne, Charles Heidsieck, gourmet, Gourmet Fesztivál, Kreinbacher Birtok, Paul Bara, Piper-Heidsieck, pol roger

← Helen Exley: A Borról Mostantól BalatonBor →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista
Loading
00:00 / 38:04
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

  • Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Feb 25, 2025 • 42:32

    „A gasztronómia annyira jelen van mindennapjaimban” – monda Szathmáry Rajmund, a barátainak csak Döme, aki már 30 éve dolgozik séfként. Második otthonában, Angliában, 10 évig dolgozott, és ő lett az esküvőkirály, jelenleg a hatodik évét húzza Svájcban, a berni magyar nagykövetség executive séfjeként.

Facebook közösség

Instagram

Error: No data found, Try connecting an account first and make sure you have posts on your account.

Error: Error validating access token: Session has expired on Friday, 16-May-25 02:04:27 PDT. The current time is Saturday, 17-May-25 23:51:52 PDT.

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!