• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Látogatás Zwackéknál

2012-11-04 ● Kántor Endre

Ki gondolná, hogy a Soroksári út alatt masszív pincerendszerben régi tölgyfahordókban érik az Unicum? És azt, hogy a Zwack Múzeum és Látogatóközpont őrzi Európa (de tán a világ) legnagyobb minipalackos párlatgyűjteményét? Na, ugye. Zwackéknál jártunk.

Gulyás Csaba párlatszakértővel most a Zwack Soroksári úti épületénél találkoztunk. A patinás épület szép pincerendszert rejt, ahol hordókban érik több ezer hektó Unicum. A technológiába és a múltba is be lehet tekinteni, amíg a titok engedi. Hordóból kóstolni Unicumot nem utolsó élmény, a többi pedig a podcastból kiderül!

Katt a képekre a galériához!

[nggallery id=36]

A november 3-i adás:

A borravaló megszólal: minden szombaton 10.30-10.45 között a Budapesten és környékén fogható 90.9 Jazzy ad otthont boros-párlatos-italkultúrás kirándulásainknak, a hétvégi Jazzy Weekend életmód magazin keretein belül. (Ismétlés minden kedden este 21.30-tól.)

Címkék: Gulyás Csaba, podcast, rádió, Unicum, Unicum Szilva, Zwack

← Podcast: borbolt a hegyen Márton-napi csemegék →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!