Milyen az, amikor egy halas családba született gasztrós egzotikus távolkeleti országba utazik, azzal a céllal, hogy végigkóstoljon mindent, amit csak tud? Óriási élmény, inspirációgyűjtés és felismerések sokasága – de tartogat veszélyeket is. Lévai Zsuzsi útikalandjai.
Észak-Rajna-Vesztfália kóstolva
A német gasztronómiáról sokaknak még mindig a barna mártás német verziója, az ún. „generalsosse” jut eszébe, esetleg a curry wurst, de semmiképpen nem a csúcsgasztronómia. Pedig, még akkor is könnyen találni igen magasfokon, kíváló minőségű alapanyagokból elkészített fogásokat, ha csak egy egyszerű, hagyományos konyhára szakosodott vendéglátóhelyen ülünk le. Így volt ezzel Katona Csaba is, Észak-Rajna-Vesztfáiában.
Miért más Szekszárd?
Talán sokan nem tudják, hogy a szekszárdi borvidék mennyire változatos, dűlők, völgyek és szurdokok csipkézte terület, és azt, hogy milyen sok pincészet van. Sokszor ugyanazon fajta ugyanazon évjárata teljesen más képet mutat egymástól alig pár méterre lévő dűlőkben. A Szekszárdi Szüreti Napok kiváló alkalom arra, hogy olyan borokkal, borászokkal ismerkedjünk meg pár óra leforgása alatt, […]
Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés
„Beléptem az ötvenedikbe, ez a huszonötödik villányi szüretem. Az Ég és föld között számomra mérföldkő, 10 éve erre a borra készültem.” – mondta Ipacs Szabó István borász.Az Ég és föld között szeptember 12-én debütált, a címkéjéhez hűen a csillagos ég alatt, a Svábhegyi Csillagvizsgálóban.
Lecsó: nem egyedi, mégis egyedül a mienk
A lecsóról még a Wikipédia is azt írja, hogy magyar étel, az angolban is a magyar szóalak honosodott meg. Mindez annak ellenére, hogy tágabb értelemben Franciaországtól Izraelig megtalálható, szűkebben véve pedig minden szomszédos országban megvannak a változatai. Hogy honnan jött az kérdés, mi magyarok azonban igazi, hagyományosan magyar ételklasszikussá tettük. Lecsósztori.
- « Előző oldal
- 1
- …
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- …
- 15
- Következő oldal »