Aki ismeri Zsuffa Pétert, tudja, hogy semmit nem vesz félvállról, amibe belekezd. Sokáig jazzműsoráról volt ismert, amelynek szpotjait még közel 20 év távlatából is könnyű felidézni, többen pedig dj-ként is ismerik. A Covid-pandémia azonban váltásra kényszerítette, amit ő most már egyáltalán nem bán. Így született meg a személyes halséf legendája.
Új lendületet kap idén a Gourmet Fesztivál
Lendületben az új generáció az idei Gourmet Fesztiválon: idén a fesztivál teljes erőből a fiatalokra koncentrál, már komolyan érezteti ugyanis a hatását a new generation.
A nemzeti konyha kialakulása: paprikás mítoszok
A 19. században a paraszti romantikát és magyar identitását kereső városi kultúra elkezdett kitermelni egy nemzeti konyhát. Kis túlzással ez kulminálódott Venesz József, A magyaros konyha című művében, amely igyekezett szükségből újrateremteni egy akkor már letűnt kor csúcsgasztronómiáját. De mire épített, ha már az alapok is elég kaotikusak?
A helyzet nem jó, sokszor tragikus, de van lehetőség…
Aki italkereskedelemmel foglalkozik ebben az országban, folyamatos akadályfutásban van, állítja Radosevics Radován, a Radovin borkereskedések alapító-tulajdonosa. Amikor reménytelennek tűnik a helyzet, az inspirálóan hat rá, és úgy tűnik, hogy 20 plusz év a szakmában sem vette el lelkesedését.
Észterbomba vagy hordós játék? – Bevezető a rumok világába
Az utóbbi években erősen berobbant a rumok divatja, és úgy tűnik, egy ideig lesz is mit kortyolgatni. Nem csoda, hisz ahány ország, annyi stílus. Ez persze egyrészt jó, másrészt bonyolult is a fogyasztónak. Az biztos nem jár rosszul, aki kezdetnek meghallgatja rumtalpalónkat!