• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Poseidon érlelte pezsgők

2010-12-01 ● Kántor Endre

Nemrég számoltunk be arról, hogy egy csapat búvár még jól fogyasztható 200-éves pezsgőt talált a habok alatt. Most, egy szlovén vállalkozó direkt hullámpincében érlel, azt mondja, az egyedülálló technika a legjobb érlelést biztosítja.

Ivan Simonic hat hónapig érlelt borokat az adriai tengerben, 30 méter mélyen. A szlovén borász szerint a 12-13 fokos hőmérséklet és a körülmények  – pl. nyomás ? a legmegfelelőbbek a borok érlelésére. (A páratartalomról nem is beszélve?) Ezen kívül az állandó tengeri ringás jót tesz a pezsgőknek, így a szlovén borász szerint szükség a különben szokásos eljárásokra, pl. mozgatás.

A Poseidon névre keresztelt pezsgők két kivitelben kerülnek értékesítésre, klasszikus formát idéző amforákban, és hagyományos palackokban.  Az amforás kivitel 160 euróba, a palackos verzió 70 euróba kerül.

Az eladásoktól ?a sikertől ? függően vág majd bele Simonic hosszútávú tervébe: egy tengeri palackos érlelő kiépítését tervezi.

Címkék: amfora, érlelés, poseidon, simonic, szlovén, tenger

← Ősi pezsgőket kóstoltak Légli Ottó lett az Év Bortermelője →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Mi lesz a magyar fehérborral?

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!