• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Ráspi Kopár 2011

2013-12-18 ● Kántor Endre

Színtiszta kékfrankos ez a hegylé. Mintha meggyet passzíroztak volna át egy mészkőszűrőn. Csavarzárral, fricska-névvel és kiemelt árérték aránnyal.

Van, aki nem szereti a Ráspi borokat, mert nyitást követően annyira jellemző rájuk egy bizonyos büdösség, hogy hibának vélik. Tény, hogy nem egyszerű borok ezek, semmiképpen nem konform borok, nem a popularitásra törekszenek. Bár, a szóban forgó kékfrankos tán igen, de ezt főleg árával éri el, a többiért a fogyasztónak meg kell dolgoznia.

A pohárban kicsit pörgetve az alapvetően ásványos karakter teret enged a pirosbogyósoknak, főleg a meggynek, ami szájban is végigkíséri a kortyot. Van mellette némi szilva, virág és fűszer. Érdekes, hogy a komplexebb borok közé sorolnám, mégsem nehéz bor, kimondottan jóivású, itatós kődzsúz. A csavarzárral csak megkoronázzák azt a fricskát, amit a villányi nagyoknak szántak, na meg 2000 forintos árával is. Nálam 4 csillag, de én már megszoktam azt a ?Ráspi-büdösséget? ez elején.

Címkék: 2011, 4 csillag, kékfrankos, Kopár, mészkő, Ráspi, Sopron

← Ábrahám Kakasok Furmint 2012 St. Andrea Merengő 2000 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!