• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Rekordév lehet 2009 Angliában

2010-01-08 ● borravalo.hu

Soha ennyi bor még nem készült Angliában, mint tavaly. A termelők szerint 3 millió palackkal termett 2009-ben, és a minőség sem utolsó. Ne sajnáljuk le az angol borászokat, mert bár a savdominancia tagadhatatlan, habzóborban akár champagne-i magasságokra is képesek.

Hárommillió palack bor termett Angliában a tavalyi évben, ez minden tekintetben rekordnak számít. A mennyiséget egyrészt az időjárás tette lehetőbé, másrészt a tény, hogy egyre több, korábban betelepített terület fordul termőre. Minden összejött az angol termelőknek: nem volt tavaszi fagy, a nyár és az ősz hosszú és meleg volt, pára, tehát gomba és rohadás nélkül.

Julia Trustam Eve, a brit bortermelők szövetségének szóvivője szerint az évjárat koncentrált, a hosszú tenyészidő miatt érett, és nagyon gyümölcsös borok várhatóak, ahogy mondta, „jó savakkal”. Hogy ez azt jelenti-e, hogy az amúgy kegyetlenül savas borok csillapodtak egy kicsit, vagy csak a szokásos marketingmaszlag a „friss savakról” arra nem tért ki.

Szóval, aki kedveli a rondót, a bacchust, a dornfeldert, most készletezzen be angol borokból. A habzóborok természetesen más magasságot képviselnek, viszont kell még nekik pár év, amíg a 2009-esek megjelennek a piacon.

Forrás

Címkék: Anglia, angol, Bacchus, brit, dornfelder, Globális Felmelegedés, rondo

← Bormarketing: új céggel Itt az új filoxéravész? →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!