Strirlitz a bázisnak: az előző postban emlitett borászatokat (a bordeaux-i premier grand cru-k kivételével) nem fogjuk kóstolni, mert túlságosan tömegborászatok stop. Sajnos a Disznókőre sem lesz időnk, mivel az egész kóstoló 3 órás, igy a prioritásokat kell megtalálnunk stop. Gyakorlatilag 95 pontosnál gyengébb borra nem érdemes „időt fecsérelni” stop.
A tematikánk a következő: 5 Bordeaux premier cruk, Pichon-Longueville, Cos d’Esturnel, Lynch-Bages, Palmer, Smith-Haut Lafitte, Angelus, Ornellaia, Sassicaia, Luce, Ca’ Marcanda, Casanova di Neri, Aldo Conterno, Pio Cesare, La Spinetta, Alion, Emilio Moro, Chapoutier, Jaboulet (de csak ha Hermitage-uk van), Joseph Phelps stop.
Ha ezek megvannak, néhány jó argentín malbecet, pl. Zapata, vagy ausztrál shirazt, pl. Barossa még meg lehet csinálni stop. Szárnysegédemmel megpróbáljuk ezt a szép feladatot teljesíteni, bőszen jegyzetelünk majd stop. Még 5 óra a kezdő nyelésig, izlelőbimbóink pihentetve, előkészitve stop. Üzenet vége stop.
Bázis Stirlitznek: várjuk a jegyzeteket stop! Jó munkát stop!
Korábban: