Idén a sógorok száraz vöröseit látják vendégül a tokaji borászok az április 13-án megrendezett Tokaj Nyitányon.
Tokaj valóban világhírű borvidékünk: a legtöbb szakértő egyetért abban, hogy édesborok tekintetében Sauternes-t is veri. De Tokaj sokkal több az édeseknél, a borvidék több mint egy évtizede újradefiniálta magát, mint az aszúk és egyben a komoly száraz fehérek és frivol, könnyed és virágos fehérek borvidéke is.
Minderről április 13-án meg is lehet személyesen győződni, a Tokaj Nyitányon, a Tokaj Reneszánsz Egyesület és a Borjour közös szervezésében. Helyszín: Hotel Intercontinental (Bp. V., Apáczai u. 12); Időpont: 16-21 óráig.
Az eseményen 15 tokaj-hegyaljai borászat lesz jelen, tíz évjárat furmintjaival és a 2009-es aszúkkal, 8 burgenlandi vendégborászatot pedig vendégül látnak. Boraikat sétálós kóstolón, valamint a különtermekben, mesterkurzuson lehet megkóstolni. Részletek itt.