• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Tokaj és Burgenland a Nyitányon

2013-04-12 ● borravalo.hu

Idén a sógorok száraz vöröseit látják vendégül a tokaji borászok az április 13-án megrendezett Tokaj Nyitányon.

Tokaj valóban világhírű borvidékünk: a legtöbb szakértő egyetért abban, hogy édesborok tekintetében Sauternes-t is veri. De Tokaj sokkal több az édeseknél, a borvidék több mint egy évtizede újradefiniálta magát, mint az aszúk és egyben a komoly száraz fehérek és frivol, könnyed és virágos fehérek borvidéke is.

Minderről április 13-án meg is lehet személyesen győződni, a Tokaj Nyitányon, a Tokaj Reneszánsz Egyesület és a Borjour közös szervezésében. Helyszín: Hotel Intercontinental (Bp. V., Apáczai u. 12); Időpont: 16-21 óráig.

Az eseményen 15 tokaj-hegyaljai borászat lesz jelen, tíz évjárat furmintjaival és a 2009-es aszúkkal, 8 burgenlandi vendégborászatot pedig vendégül látnak. Boraikat sétálós kóstolón, valamint a különtermekben, mesterkurzuson lehet megkóstolni. Részletek itt.

Címkék: 2009, aszú, Burgenland, furmint, Tokaj, tokaj nyitány, Tokaj Nyitány 2013

← Champagne és hot-dog? Így is lehet! Szentesi József lett a Borászok Borásza →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!