• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Tudjuk mit ivott Clinton

2007-10-08 ● borravalo.hu

Hát itt volt a Clinton. Az exelnök, aki népszerűbb, mint a regnáló. Legalábbis a világban, tőkét is kovácsol belőle Mr. (Ex) Prez. Tudjuk mit ivott. És eláruljuk. Jó mi?

Magyarországon turnézott Bill Clinton amerikai exelnök. Clinton úr, amióta kedves neje, Hillary átvette a családban a nadrágot és a kezdeményezést, írt egy könyvet, és világkörüli turnéra indult. (Jimmy Carter meg házakat épít, kinek mi fekszik jobban.)

Jelen állás szerint Clinton a világ legdrágább előadója, gázsija 50 millió volt, közös fotót 250 ezerét vállalt. (itt Budapesten az egészségbiztosításról mondta meg a frankót, azzal anno ő is megpróbálkozott, igaz, kevés sikerrel). Na de hagyjuk is a celebszpottingot, merthogy Clinton látogatásának van néminemű boros vonatkozása. Miazhogy, nagyonis.

Clinton moderátora ugyanis Kovács Nimród (UPC), volt aki a Monarchia Borászat tulajdonosa is egyben, ráadásul MATT-Monarchia néven van egy amerikai borkereskedelmi vállalkozása. Legott telefonra kaptunk tehát és megkerestük Kovács Nimródot, ugyan mondaná el, ha már ilyen fontos posztot kapott, mutat-e majd a preznek Monarchia-borokat.

(Azt tudni kell, hogy Kovács Nimród 21 évesen kivándorolt Amerikába, és egy coloradói kábel TV-telekom céget vezetett. 2000-ben települt haza, de ingázik Denver és Budapest között)

Kovács Nimród elmondta, hogy a vacsorán, amely Clinton előadását követte, Monarchia borokat szolgáltak föl. A menün Pók Tamás battonage Chardonnay-ja, illetve a cég Rhapsody in Red névre hallgató egri küvéje szerepelt. Ez utóbbi egy Kékfrankos, Cabernet Franc és Merlot házasítás, jómagam már kóstoltam, leginkább a vörös bogyós gyümölcsök maradtak meg belőle, meg a nekem egy kicsit túl lágy tannin.

Ezt a sort kóstolhatta volna meg a vacsorán Clinton, ha nem távozik az amerikai elnök angolosan (muhaha, megvan a képzavar) a helyszínről. De távozott. Micsoda izgalom! Dráma, feszültség! Fog-e az amerikai exelnök magyar bort kóstolni Budapesten?

Nyugodjanak meg, megtörtént. Clinton a Tom & George-ban vacsorázott szűkebb körben, és itt a szekszárdi (ettől hízik a Kántorbandi büszkesége) Takler Ferenc Regnumját itta. Ez a vörös Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Kékfrankos küvéje. Kovács Nimród szerint Clintonnak nagyon tetszett a Regnum.


Kovács úr egyébiránt elmondta, hogy komoly terveik vannak még a Clinton családdal. Hillary Clinton célba vette a Fehér Házat (hogy a férje legyen az USA első first gentleman-je), ezért Hillary-t és kampánystábját meg akarják hívni egy nagy borkóstolóra a MATT-Monarchia New York-i borboltjába. Az ügy koránt sem reménytelen, ugyanis rendszeresen náluk vásárol például New York kormányzója, Geroge Pataki, illetve Michael Bloomberg, New York polgármestere.

Helszíni tudósítást nem ígérünk, de beszámolunk a dologról, az hétszentség.

Stevie Kraft

Korábban:

A Nagy Berlini balhé ? Flessbekk, mein Engel

Rengeteg magyar érem Párizsban

Meghalt Gallo, oda Kalifornia

Must a Szigeten

Címkék: battonage, Clinton, Kovács Nimród, Monarchia, Pók Tamás, Regnum, Takler ferenc

← Mire megy ki a játék? Részrehajló a borpápa? →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista
Loading
00:00 / 38:04
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

  • Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Feb 25, 2025 • 42:32

    „A gasztronómia annyira jelen van mindennapjaimban” – monda Szathmáry Rajmund, a barátainak csak Döme, aki már 30 éve dolgozik séfként. Második otthonában, Angliában, 10 évig dolgozott, és ő lett az esküvőkirály, jelenleg a hatodik évét húzza Svájcban, a berni magyar nagykövetség executive séfjeként.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!