• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Vylyan Pillangó 2006

2011-03-14 ● Kántor Endre

Telt, nagytesű, harapnivaló, buja bor. Ilyenkor tavasz tájt az ember könnyedebb kalandokra kezd vágyni, ez a palack azonban már egy jó ideje kacérkodott velem, bontottam hát. Nem egy pillangó.

A Vylyan dűlőszelektált borainak egyike, el is különül a design a Mandolással együtt a többitől. A Pillangó-dűlő nagy része fennsík, amely nyugati fekvésű lankába fut, itt van Vylyanék legrégebbi merlot ültetvénye. Mészkő az alap, löszös-agyag a talaj. Palacknyitás után betölti az illat a szobát, dekantálni érdemes. Rögtön érezhető a 18 hónapos kisfahordós érlelés, vanília és hordófűszer terjeng a pirosbogyós gyümölcs, áfonya és csoki mögött. Nem ül rá, kiegészíti.

Az alkohol 15%-os, de nem sok, mert nagy a test, magas a tannin és a sav, sok az extrakt. Ettől az egésztől lesz harapnivaló, simán desszerthez is ajánlanám, mondjuk egy áfonyás étcsoki szufléhoz. Különben vadakhoz, vöröshúshoz, komolyabb kajákhoz. Nem egy könnyű kaland, néha kicsit soknak tűnik, semmiképpen nem illan el, mint egy pillangó ? ez megtévesztő lehet. Ha már pillangó, akkor ilyen.

Nekem mindenesetre bejött, bár simán lehet még hagyni, ráér még. 10 ezer Ft körül, így 4 csillag.

Címkék: 2006, 4 csillag, merlot, pillangó, Villány, Vylyan

← Remete Vicarius 2006 Tamboerskloof 2005 Shiraz →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Miért más Szekszárd?

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!