• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Wassmann Villányi Kékfrankos 2012

2015-08-12 ● borravalo.hu

Szoktam mondani, hogy a kékfrankosból (és olaszrizlingből) először is a legegyszerűbb ivóbort kell
tisztán és precízen megcsinálni, 1999 Ft alatt. Na ez nem az a bor.

Viszont a fajta megmutatta, hogy képes komolyabb sztenderdeket is megugrani (pl. Weninger Spern Steiner, vagy Moric, esetleg Nagy-Eged, bár vérzik a szívem, de a tisztasági problémákat Egerben nem lehet már a szőnyeg alá söpörni).

Villány egyik első bioborászatának első Demeter védjegyes évjárata volt a 2012-es. Sötét bor, lilás reflexekkel, nagyon festi a poharat.

Már az illatnál tudtam, hogy beletrafáltam a Wassmann 2012-essel. Kiváló fűszeresség, sötét gyümölcsök, eltalált hordóhasználat, pici földes jegyek kísérik. A rumosdiót félve írom le, mert nem érzem hordóhibának. Szájban vastag, de nem nehézkes, a tannin csiszolt, a savak jól tartják.

Villanásnyi mineralitása valami cizelláltabb dél-rhone-i borra emlékeztet. Dobálja az édes fűszereket és jól kikeni a számat. Szép egyensúlyt mutat. Stabil, hosszú lecsengéssel búcsúzik. 4990 Ft az ára, ez már a három pálcás kategória a vurstliban is. Szűken így is megvan a 4,5 csillag.

Címkék: 2012, 4.5 csillag, bio, Demeter, kékfrankos, Villány, villányi, wassmann

← A Fattoria Nittardi és a design Így nyitott Erdőbénye →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Mi lesz a magyar fehérborral?

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!