• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Whisky koktélokat kevert nekünk a világ egyik legismertebb bartendere

2016-11-08 ● Kodela Mia

A hétvégén rendezték meg hatodik alkalommal a budapesti Whisky Show-t, amelyre ezúttal egy igazán előkelő vendég is érkezett Ali Reynolds személyében, aki a 2015-ös World Class GB bartender verseny győztese és egyben a világ 6 legjobb bartenderének egyike.

121A2257_2

Jelenleg is London szívében él és dolgozik Ali Reynolds, a Johnnie Walker nemzetközi nagykövete, aki a hétvégén pedig Budapestre látogatott, hogy a hazai közönségnek is whisky kóstolót tartson és különleges whisky koktélokkal ismertesse meg az érdeklődőket.

Ali Reynolds 2015-ben nyerte el a World Class GB bartender címet, majd megmérettette magát a dél-afrikai World Class világdöntőn is, ahol a legjobb 6 versenyző közé került. Ali tudása és szenvedélye mindig is tükröződött különleges italaiban, ezzel is kitűnve versenytársai közül, hiszen folyamatosan követi a trendek- és ízvilágok változását és ez alapján készít újabb és újabb italkülönlegességeket. A díjnyertes bártender ezúttal is bizonyította, hogy mindig meg tudja lepni a közönséget, popcornnal és füstölt tengeri sóval is ízesítette koktéljait a bemutatóján.

121A2287_2

Magyarországra érkezésének ráadásul különleges apropója volt, most debütált itthon ugyanis a Johnnie Walker limitált kiadású új terméke, a Johnnie Walker Blender?s Batch Red Rye Finish, amely különlegessége, hogy a gabona és maláta whiskyt bourbon hordóban érlelik, amitől vaníliás és friss gyümölcsös ízjegyekkel egészül ki. Ezt követően pedig olyan hordóban pihen tovább, melyben korábban rozs whiskyt érleltek, ennek köszönhetően pedig édesebb, selymesebb, könnyedebb whiskyt kapunk végeredményül.

És ízelítőül két koktél, amelyeket Ali javasol, ha egy igazán jó Johnnie Walker italt készítenénk otthon:

Első randi koktél:

? 40 ml Johnnie Walker Gold
? Popcorn
? 15 ml Cola redukció
? 2 csepp Unicum
? 5 ml cukor

A Johnnie Walker Gold whisky-be áztassunk egy órán át édes vagy vajas popcornt, majd adjuk hozzá a Cola redukciót, az Unicumot, valamint a cukrot. A füstös, édes-karamellás aromákat az Unicum herbás ízjegyei ellensúlyozták, édes de nem gejl koktél, izgalmas ízekkel.

The Player:

? 40 ml Johnnie Walker Blue Label
? 15 ml bergamot syrup
? 25 ml cider
? 2 csepp Unicum
? 4 cent pezsgő

Ez egy nagyon friss, kellemesen citrusos-fűszeres-almás koktél volt, amiben az összetevők remekül kiemelték a Blue Label aromáit.

Címkék: Ali Reynolds, Johnnie Walker, koktél, Whisky Show

← Zacapa – Rum a felhők közül Shake it very well →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...
Loading
00:00 / 40:42
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!