A pezsgőínyenc gengszter

Újabb filmes gyöngyszemre leltünk, ilyen egy komoly borissza (akarom mondani pezsgőissza) maffiavezér, aki éppen leltárt készít a saját klubjában elfogyasztott italokról, miközben egy balga módon tőle sikkasztó alkalmazottal megérteti, hogy olyat miért nem szabad csinálni.

A szamaritánus nem biztos, hogy látható majd nálunk moziban, az USA-ban már DVD-n megjelent, valószínű, hogy nálunk is ez lesz a sorsa. A film nem kimondottan jó, nem is rossz, olyan „meg lehet nézni”-nél egy fokkal jobb kategória, de csak Samuel L. Jackson neve viszi, aki azonban nemigen erőlteti meg magát a szerepért. Valódi DVD-re gyártott film, többet ígér, mint amit nyújt.

Viszont egy jelent óriási kacajt váltott ki belőlünk. Újabb boros (pezsgős) jelenet, megint egy gengszterrel.  Legutóbbi ilyen élményünk egy, a Ritzben bort rendelő maffiózó volt, azóta is szomáliaiaknak hívjuk a sommelier-ket. Most a zseniális karakterszínész, Tom Wilkinson mutatta meg, milyen is egy (kicsit egyébként Hannibál Lecterre hajazó) kifinomult, ámbátor hátborzongató maffiavezér, aki WSET-felsőfokon ismeri a borait, de simán átmetszi egy törött üveggel bárki nyakát is.


A szöveg:

Ezt bizony szeretjük, mert az üres üvegek azt jelentik, hogy jól megy az üzlet. Veuve, Dom, Cristal. [Veuve-Cliquot, Dom Pérignon] Nagyon jó! Ó, és mi van itt? A 96-os Billecart-Salmon! Hát ezt nagy kár volt kinyitni, még kellett volna neki vagy 10-15 év. Persze, ha egy szarfejű hedgefund menedszer vagy, és megpróbálsz bejutni egy szerencsétlen kislány bugyijába, akkor persze meg kell tenni, amit meg kell tenni. Én épp az 59-est próbáltam pár hete, egyszerűen csodálatos volt: az ásványosság selyemfonalként szövi össze az alkotórészeket. Imádom a Champagne-t, és sokat is iszom belőle, mert sok ünnepelnivalóm van. Az élet szép, ha az embereim teszik a dolgukat. Ez az incidens a te turnusod alatt történt, Ethan. De még egyszer nem fordul elő. (De Xavier, én kaptam el ezt a hülye faszt…) Igen, és éppen ezért, ha jó fiú leszel, egyszer majd megengedem, hogy megkóstold az 59-est. Ami nem mondható el a kollégáról itt, ő már nem lesz ilyen szerencsés…

Minden vélemény számít!