Olajos, lassú, rubintos anyag: nem túl sötét de első blikkre (csak szemre) igen extraktgazdag. Az illat animális-fűszeres, pörkölési aromákkal, fanyar meggyel és ringlóval támasztva.
A hordóhasználat nagyon ráerősít a füstölt húsos vonalra. Hűvös karakterű, később pici sósság is mutatkozik. A fajtá(k)ra nehéz lenne következtetni ennyiből: inkább szagolnám valami dél-rhone-i biobornak (Vigyázat, a párhuzam nagyon távoli és elrugaszkodott! A Dél-Rhone szerelmesei vegyenek dél-rhone-i borokat!)
Szájban édesfűszerek, szegfűszeg, némi zöldesség, hirtelen érkező és távozó tanninérzet, dohányosság és itt is a fanyar meggy. Alkohol (moderált 12% dícséretes!)-savak-tannin elég jó egyensúlyt mutat, talán picit a hordó ül (még) az összképen, de nem igazán akarnék kötözködni, mert tetszett. Egyébként kékfrankos-CF-M (40-40-20%) házasítás nem olcsó, de nem is egy XY ára, nálam 4 csillag.