Gasztro, humor, Gere

Gasztrohumor, Gere, elégedettség

Meghívást kaptam (ismét) Budakeszire, ahol a környék egyik hiányosságát pótolva-javítva nyílt egy boros étterem. A neve Rathauskeller, amihez jelzőként (vagy jelként) még a Veritas szócska társul, amiből a tapasztalt olvasó nyilván tudja azonnal, hogy milyen borválasztékkal találkozhat itt.

Melegben legjobb a borfagyi

Mercers Wine Ice Cream

Megelőlegezzük ebben a szeszélyes áprilisban a nyári meleget. Meg aztán, mindenkinek legyen ideje felkészülni a hungarikumokkal is, ne ám csak chardonnay meg pinot noir legyen abban kehelyben, elő a furmint sorbet-vel, meg a három gombóc olaszrizling, kadarka, turán kombóval. Melegben: borfagyi.

Hidegben pálinkát

Hidegben pálinka

Nem mondhatom, hogy sikeres látogatást tettem az V. Pálinka és Kolbász Fesztiválra, azt azonban elmondhatom, hogy minden tőlem telhetőt megtettem. Sajnos a sarkvidéki idő hamar hazazavart, annyira azonban nem hamar, hogy ne tudjak magamba gyömöszölni némi pálinkát és némi kolbászt.

Kényeztetés örömzenével

Kényeztetés örömzenével

Volt egyszer egy Gizella birtoktúra augusztusban, sok extrával körítve. Az egyik ilyen extráról úgy terveztem, hogy ősszel számolok be, amikor a nap már kicsit hegyesebb szögben néz le a borisszákra, és amikor szívesebben ülünk be egy étterembe csak a gasztronómia kedvéért. Beszámoló látogatásomról az Andrássy Rezidencián, a degusztációs menühöz örömzenél a Gizella Pince.

Ramsay, disznók, apacsok

Gyesznó

Térjünk le egy kicsit a pohárlötybölés és szaglászás útjáról! Helyezzük vissza a bort alapvető kontextusába, az ételek mellé. StevieKraft Suffolkban utánajárt, hol terem a Grand cru szalonna. Olyan farmot sikerült felfedezni, amely esetében a disznóhizlalda tényleg valami kedélyes-röfögős helyet jelent. Aztán persze volt vér, szalontüdő, hagymásagy, meg sátorverés az érzékeny angol táj vaksötétjében. Honnan szerzi […]