Grillparti borok revisited

Bréking! A Gómijós művelt alkesz best buyra minősíti a Hilltop irsait, közben azt a kérdést feszegeti, hogy miért nem ír senki irsaikról és cserszegikről. Írunk róluk, de főleg isszuk őket. Itt a tavasz, jönnek a grillpartik.

Érdekes, hogy a bormédia – tisztelet a kivételnek – csak mostanában kezdi igazán felfedezni (vagy már korábban felfedezte, csak titokban tartotta és nem írt róla?) a hiperes olcsó borok világát, pedig ezen él a nép, nincs is szebb, mint az 1000 forint körüli (és főleg alatti), frankón elkészített borok világa, úgyis itt a tavasz, jönnek a grillpartik meg a fröccsök.

Grillparti borok revisited - borravalo.hu

Lényeg: most olvasom, hogy a művelt alkeszen Alföldi Merlot végigcsócsált pár irsait és cserszegit és kettő igen mély nyomot hagyott benne. A Hilltop 2013-as irsait és a Gedeon 2013-as cserszegit fel is magasztalta.

Azért ajánljuk figyelembe: a Gedeon cserszegi nekünk is nagy kedvencünk, és nem most szerettünk bele, erről meg lehet győződni itt és itt.

Arra meg, hogy senki sem ráspiskodik ezekkel a fajtákkal csak egyet mondok: de. Igaz, ki kell érte fáradni Budakalászra, Schieszlékhez, viszont megéri. Sajna ez már elfogyott de biztosan készül a következő eresztés.

Ha pedig már a grillparti szóba került: nem szűnt meg nálam legalábbis abszolút best buy kategóriás győztesnek lenni az Aldi kínálatában található Danubiana sor, ezekről még anno itt írtam, a helyzet azóta is stabil, sőt a rozé és a sauvignon blanc (fejenként 599 Ft-ért!!!) tekintetében még javult is, mindent visznek.

Minden vélemény számít!