Napenergiával érkezik a Dom Pérignon?

Elképzelhető vajon, hogy a világ luxus italait, a Dom Pérignont vagy a Château d’Yquem-et üzemanyag nélkül, napenergiával szállítsák? A Moët Hennessy szerint igen.

A Solar Impulse 2 repülőgép üzemanyag nélkül, kizárólag napenergiát használva indult világkörüli útra és hamarosan megkezdi leghosszabb szakaszát a kínai Nanjingból Hawaii-ra, ami 8172 km-es óceán feletti, öt napon és éjszakán át tartó utat jelent. A különleges repülőgép – amelynek szárnyszélessége 72 méter (szélesebb, mint egy Boeing 747 Jumbo Jet) és több mint 17 ezer napelemcellát szereltek fel rá – március 9-én indult útjára Abu Dhabiból és mára túl van az első hat állomáson.

17122279268_6617d19b6e_k

A rekordkísérlet hivatalos támogatójaként a Moët Hennessy csoport is részt vállalt a zöld energiát hirdető kísérletben, ami innovatív technológiájával világszerte a megújuló energiaforrásokat hirdeti és felhívja a figyelmet az abban rejlő hatalmas potenciálra.

A Moët Hennessy az LVMH Csoport bor- és párlatdivíziója, amelyhez 21 italmárka tartozik, köztük a világ első számú cognac-háza, a Hennessy és a legjelentősebb champagne márkák, mint a Moët & Chandon, a Veuve Clicquot, a Dom Pérignon, Ruinart, Krug és a Mercier. Minden egyes palack elkészítéséhez a föld, a mezőgazdaság adja az alapanyagot, épp ezért proaktív környezetvédelmi irányelveket követnek, amelynek pontjai a fenntartható mezőgazdaság, energia- és vízfelhasználás, a hulladékgazdálkodás és újrahasznosítás, az ökológiai szempontokat is tiszteletben tartó design és egy zöld beszállítói lánc kiépítése. Ennek a rekordkísérletnek a támogatásával most újabb lehetőséget ragadtak meg a tisztább jövő felé vezető úton.

Minden vélemény számít!