Tringa Diablo 2008

Nem is tudom, mikor került a poharamba olyan sűrű anyag, mint Tringáék Diablója. Tán valamikor év eleje felé lehetett, tavasszal és nyáron biztos nem, a könnyebb borokra voltam hangolva.

A szekszárdi Görögszóról származó kékfrankos, cabernet sauvignon és merlot mixet lehetne akár szuperszekszárdinak nevezni, a toszkán mintára, egyértelműen helyi jeggyel ellátott nemzetközileg is értelmezhető, nagy vörösbor előállítása volt a cél. Ehhez a 10 hektós hordóban történt 16 hónapos érlelés és az évjárat adta melegség is hozzátett.

Mély rubin szín, fekete maggal és enyhe bíbor beütéssel. Illatra csípős fűszerek, leginkább ánizs és feketebors, piros és feketebogyós gyümölcsök, áfonya érezhető. Ugyanez vonul végig szájban is, alapvetően el lehet mondani, hogy a túlérett gyümölcsök és a pörkölt aromák dominálnak. A címke és a név iránytűként szolgál, nem zsákbamacskát veszünk. A test nagy, az egyensúly némileg a tannin és alkohol felé billen, de sav is van rendesen: ezt a bort még nyugodtan eltehetjük pár évig, ki fogja bírni. A pincénél is, és egyes online boltokban is 2190 Ft-ért kapható, ami igen jó árat jelent ilyen bornál, ezért jelenleg 3.5 csillagot kap – visszatérünk rá egy év múlva.

Minden vélemény számít!