• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Még több bor ezer alatt

2011-09-06 ● Kántor Endre

Folytatjuk a hiperek őszi akcióinak ismertetését. Az Interspar-csoport nagy akciója mellett nem maradhatott el a Tesco sem, és bár korlátozottabb számban, de itt is találni igen jó borokat ezer alatt.

A lélektani ezer forintos határt céloztuk meg összeállításunkhoz, mellyel eléggé megkötöttük saját kezünket, hiszen akadnak nagyon jó borok a 1000-2000 forintos tartományban is, ahogy ez az Intersparra is igaz. Mi akkor is ezer alá nézünk, úgy gondoljuk ez már tényleg a bomba jó vétel kategória, sok esetben még csak gondolkodni sem kell a vételen, ilyen áron az árérték arány nagy úr, sokat lendíthet a megítélésen.

A Tesco is kirukkolt őszi akcióival, és bár vannak borok, melyeket sokkal korábban áraztak be, már nyáron is ennyiért voltak kaphatók, a legtöbbet most akciózzák, ráadásul hivatalosan elég rövid ideig, szeptember 15-ig. Amire fokozottan érdemes odafigyelni itt is, ahogy a Sparokban is: az évjárat. Személyes szúráspróbák eredményeként tudjuk mondani, hogy bizony akadnak olyan borok, főleg rozék és reduktív fehérek, melyeknél nem csak az éppen aktuális 2010-es évjárat van a polcokon, véletlenül a kosárba lehet emelni kicsit régebben ott álló palackokat is. Nem ez a jellemző, de jobb odafigyelni. Lássuk hát a listát, ár szerint megyünk itt is.

Ostoros Egri Kékfrankos Rosé ? 399 Ft

Várvölgy Balatoni Irsai Olivér ? 649 Ft

Hilltop Arany Irsai Olivér ? 799 Ft

Thummerer Berta Cuvée ? 799 Ft

Teleki Villányi Cabernet Franc ? 799 Ft

Ostoros Kutyahegyi Zweigelt 2009 ? 799 Ft

Juhász testvérek Paptag Rosé 2010 ? 899 Ft

Nyakas Budai Chardonnay 2010 ? 999 Ft

Dereszla Dorombor 2010 (száraz és félédes) ? 999 Ft

Tokajicum Darázskő Furmint 2009 ? 999 Ft

Tornai Somlói Furmint 2007 ? 999 Ft

Gere Villányi Rosé 2010 ? 999 Ft

Polgár Villányi Rosé 2010 ? 999 Ft

Ikon Kékfrankos 2007 ? 999 Ft

Demeter Merlot 2008 ? 999 Ft

Vesztergombi Csaba New Generation Szekszárdi Cuvée 2008 ? 999 Ft

Amit különösen ajánlani tudunk, és nálunk a nyár slágerei voltak: a Dorombor száraz, itt írtunk róla, az Ostoros rozé, és a Polgár rozé. Mindenről a Tesco oldalán lehet tájékozódni bővebben.

Címkék: 1000 Ft, akció, árérték, best buy, hipermarket, olcsó, Tesco

← Török Csaba „Személyes kedvenc” Szent György-hegyi Olaszrizling 2010 válogatta Radosevics Radovan Vár, borfeszt, első nap →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!