• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

A pezsgőínyenc gengszter

2012-04-17 ● Kántor Endre

Újabb filmes gyöngyszemre leltünk, ilyen egy komoly borissza (akarom mondani pezsgőissza) maffiavezér, aki éppen leltárt készít a saját klubjában elfogyasztott italokról, miközben egy balga módon tőle sikkasztó alkalmazottal megérteti, hogy olyat miért nem szabad csinálni.

A szamaritánus nem biztos, hogy látható majd nálunk moziban, az USA-ban már DVD-n megjelent, valószínű, hogy nálunk is ez lesz a sorsa. A film nem kimondottan jó, nem is rossz, olyan ?meg lehet nézni?-nél egy fokkal jobb kategória, de csak Samuel L. Jackson neve viszi, aki azonban nemigen erőlteti meg magát a szerepért. Valódi DVD-re gyártott film, többet ígér, mint amit nyújt.

Viszont egy jelent óriási kacajt váltott ki belőlünk. Újabb boros (pezsgős) jelenet, megint egy gengszterrel.  Legutóbbi ilyen élményünk egy, a Ritzben bort rendelő maffiózó volt, azóta is szomáliaiaknak hívjuk a sommelier-ket. Most a zseniális karakterszínész, Tom Wilkinson mutatta meg, milyen is egy (kicsit egyébként Hannibál Lecterre hajazó) kifinomult, ámbátor hátborzongató maffiavezér, aki WSET-felsőfokon ismeri a borait, de simán átmetszi egy törött üveggel bárki nyakát is.


A szöveg:

Ezt bizony szeretjük, mert az üres üvegek azt jelentik, hogy jól megy az üzlet. Veuve, Dom, Cristal. [Veuve-Cliquot, Dom Pérignon] Nagyon jó! Ó, és mi van itt? A 96-os Billecart-Salmon! Hát ezt nagy kár volt kinyitni, még kellett volna neki vagy 10-15 év. Persze, ha egy szarfejű hedgefund menedszer vagy, és megpróbálsz bejutni egy szerencsétlen kislány bugyijába, akkor persze meg kell tenni, amit meg kell tenni. Én épp az 59-est próbáltam pár hete, egyszerűen csodálatos volt: az ásványosság selyemfonalként szövi össze az alkotórészeket. Imádom a Champagne-t, és sokat is iszom belőle, mert sok ünnepelnivalóm van. Az élet szép, ha az embereim teszik a dolgukat. Ez az incidens a te turnusod alatt történt, Ethan. De még egyszer nem fordul elő. (De Xavier, én kaptam el ezt a hülye faszt?) Igen, és éppen ezért, ha jó fiú leszel, egyszer majd megengedem, hogy megkóstold az 59-est. Ami nem mondható el a kollégáról itt, ő már nem lesz ilyen szerencsés…

Címkék: Billecart-Salmon, Champagne, cristal, dom pérignon, film, gengszter, gengszterfilm, mozi, pezsgő, Samuel L. Jackson, The Samaritan, Tom Wilkinson, Veuve-Cliquot

← Kiégett szőlők A csodálatos piceatannol →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Kedvenc gyerekkori kaják, kávé, túrázás - Németh Bálint
Loading
00:00 / 34:51
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Kedvenc gyerekkori kaják, kávé, túrázás - Németh Bálint

    Kedvenc gyerekkori kaják, kávé, túrázás - Németh Bálint

    Nov 13, 2025 • 34:51

    „Megkérdezhetem, hogy mi volt a kedvenc gyerekkori kajád?” – ezzel a felütéssel főzi meg hírességek kedvenceit a Balint’s Pot rövid videóiban Németh Bálint privát séf.

  • Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Nov 5, 2025 • 31:54

    Ehető gombák Magyarországon címmel jelent meg Almási Petra könyve, a hazai erdők fogyasztható gombáiról, friss felhasználási módjairól és tartósításásáról. Kezdő és gyakorlott gombászoknak, és a megszokottól eltérő alapanyagokra nyitottaknak.

  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!