• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

A pezsgőínyenc gengszter

2012-04-17 ● Kántor Endre

Újabb filmes gyöngyszemre leltünk, ilyen egy komoly borissza (akarom mondani pezsgőissza) maffiavezér, aki éppen leltárt készít a saját klubjában elfogyasztott italokról, miközben egy balga módon tőle sikkasztó alkalmazottal megérteti, hogy olyat miért nem szabad csinálni.

A szamaritánus nem biztos, hogy látható majd nálunk moziban, az USA-ban már DVD-n megjelent, valószínű, hogy nálunk is ez lesz a sorsa. A film nem kimondottan jó, nem is rossz, olyan ?meg lehet nézni?-nél egy fokkal jobb kategória, de csak Samuel L. Jackson neve viszi, aki azonban nemigen erőlteti meg magát a szerepért. Valódi DVD-re gyártott film, többet ígér, mint amit nyújt.

Viszont egy jelent óriási kacajt váltott ki belőlünk. Újabb boros (pezsgős) jelenet, megint egy gengszterrel.  Legutóbbi ilyen élményünk egy, a Ritzben bort rendelő maffiózó volt, azóta is szomáliaiaknak hívjuk a sommelier-ket. Most a zseniális karakterszínész, Tom Wilkinson mutatta meg, milyen is egy (kicsit egyébként Hannibál Lecterre hajazó) kifinomult, ámbátor hátborzongató maffiavezér, aki WSET-felsőfokon ismeri a borait, de simán átmetszi egy törött üveggel bárki nyakát is.


A szöveg:

Ezt bizony szeretjük, mert az üres üvegek azt jelentik, hogy jól megy az üzlet. Veuve, Dom, Cristal. [Veuve-Cliquot, Dom Pérignon] Nagyon jó! Ó, és mi van itt? A 96-os Billecart-Salmon! Hát ezt nagy kár volt kinyitni, még kellett volna neki vagy 10-15 év. Persze, ha egy szarfejű hedgefund menedszer vagy, és megpróbálsz bejutni egy szerencsétlen kislány bugyijába, akkor persze meg kell tenni, amit meg kell tenni. Én épp az 59-est próbáltam pár hete, egyszerűen csodálatos volt: az ásványosság selyemfonalként szövi össze az alkotórészeket. Imádom a Champagne-t, és sokat is iszom belőle, mert sok ünnepelnivalóm van. Az élet szép, ha az embereim teszik a dolgukat. Ez az incidens a te turnusod alatt történt, Ethan. De még egyszer nem fordul elő. (De Xavier, én kaptam el ezt a hülye faszt?) Igen, és éppen ezért, ha jó fiú leszel, egyszer majd megengedem, hogy megkóstold az 59-est. Ami nem mondható el a kollégáról itt, ő már nem lesz ilyen szerencsés…

Címkék: Billecart-Salmon, Champagne, cristal, dom pérignon, film, gengszter, gengszterfilm, mozi, pezsgő, Samuel L. Jackson, The Samaritan, Tom Wilkinson, Veuve-Cliquot

← Kiégett szőlők A csodálatos piceatannol →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...
Loading
00:00 / 40:42
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!