• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

A Semmelweis Egyetem borai

2010-06-27 ● Kántor Endre

Hagyományteremtő céllal hirdette meg 2010 áprilisában az első országos bormustráját a Semmelweis Egyetem, ennek keretében kiválasztották az oktatási intézmény borait. A borversennyel az egyetem a tehetséges, minőség iránt elkötelezett fiatal magyar borászoknak kívánt megjelenési, megmérettetési lehetőséget biztosítani.

A nyertes borokat az Egyetem és Intézményei rendezvényborként, valamint reprezentációs célokra használja fel. A Semmelweis Egyetem Borát egy szakmai borverseny keretében, négy kategóriában választotta ki Dr. Tulassay Tivadar Rektor Úr elnökletével a tizenhét tagú bírálóbizottság. A bizottságban az egyetem munkatársai, borászok, minősített borbírák vettek részt.

A versenyre a kiírt négy kategóriában 36 borászat összesen 87 bort nevezett be. ?A Semmelweis Egyetem Bora 2010? kitüntető címet kategóriánként az alábbi borok viselhetik egy éven át:

Rendezvény kategória:

fehérbor: Tornai Pincészet: Mineraux Balatoni Zenit (2009)

vörösbor: Bolyki Pincészet Indián nyár (2007)

Presztízs kategória:

fehérbor: Bolyki Pincészet Metatéma (2007)

vörösbor: Luka Pincészet Cabernet Sauvignon (2007)

semmelweis470

A győztesek mellett Sebestyén Csaba Grádus (2006) borának rektori különdíjat ítélt a bíráló bizottság. A díjakat Dr. Tulassay Tivadar, az intézmény rektora adta át. Szép és jó kezdeményezés, több ilyen kellene.

Címkék: Bolyki, borverseny, cabernet sauvignon, egyetem, grádus, luka, metatéma, Sebestyén, semmelweis, Tornai, Zenit

← Két üveg bor ingyen Becsorgás ellen itt a borpelus →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!