• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

A szalvétába tekert sunák esete

2010-11-03 ● borravalo.hu

Naná, hogy meg kellett találniuk. Pont nekik. Pont az istenverte gender tanszék üzletasszony brigádjának kellett kigöngyölnie a sunát a szalvétából. És most szürcsölik az ingyenpezsgőt (NAGYON kell nekünk ez a megrendelés), amit a poharukba töltök, miközben megpróbálom fékezni a belső röhögésből fakadó kézremegést.

Az úgy volt, hogy a tulajdonosunk néhány cityboy kollegája ünnepelt. Jól mehetett a biznisz aznap, ennek következtében a szerdai ebéd egy kicsit intenzívre sikerült. Ebben vastagon benne voltam én is, egy Chilei CabSav-Carmenere butik küvével (Calicante, Vina el Principal), meg némi didzsesztívvel a végén. A fejenkénti nagyjából két palack bor, meg a tömény (meg a portói, meg a fernet brancák….) meg a kokain, amiről, persze nem tudok, alaposan megtették a hatásukat.

Az urak amúgy végtelenül jó fejek – és inkább ezerszer ők, mint bármikor egy rózsaszínben játszó divatbringa… -, de most az egyszer valahogy elveszítettük a kontrolt az események fölött. A csuhajjolás, az még ok. A mértéktelen ivás is belefér. A többi vendéggel való barátkozás is belefér, ha nem agresszívek (nem voltak).

A klozet fekete márványpolcáról is letörli a comis a fehér csíkokat. Még az is OK, hogy pingvin módra körbetáncolták az éttermet. Az, hogy hangosan vitatkoztak arról, hogy a WC-ben található kézszárítóba bele tudják e lógatni a farkukat, hát istenem, az etoni nevelés ugye (csak az angol public school képes a humorérzéket egy ötéves szintjén állandósítani).

Aztán jött a zseniális ötlet, hogy kimenjenek az újságoshoz, és felszerelkezzenek pornólapokkal, kitépkedjenek belőle megfelelő testtájakat ábrázoló közeli felvételeket, majd ügyesen a szalvéták alá csempésszék őket. Az összes alá. Az összesen olyan 80 suna, vagyis nyolcvan potenciális kiborulási forrás a vacsora műszak alatt, alsó hangon 40 súlyosan elcseszhető asztal. Naná, hogy tennünk kellett valamit.

Amint az urak kidülöngéltek, nekiestünk az étteremnek. Gyűjtöttük a képeket, mindent megemeltünk, megnéztünk. De nagyjából tudtam, hogy egy maradni fog. Maradnia kell. Murphy. Egy rohadék kis időzített bomba. És igen, egy alattomos muff, melyet belegöngyöltek a szalvétába – nem csak alácsúsztatták, az egyik legnagyobb bankház rendezvény-igazgatónőjének tányérján landolt, amikor kibontotta a szalvétát.

És most itt állok az asztalnál, nem szabad röhögnöm, és nyitom a pezsgőt. Azt az önalázást, amit a teremfőnökünk lenyomott… Ha lehetne bent dohányozni, vagy van faszéngrillünk, szerintem még hamut is szór a fejére. Ilyenkor persze minden ingyen van. A Geoffroy Brut Zero is. Ezt töltöm most a pohárba, és igyekszem nem röhögni. Közben a Fácsén egy nyúlhús cég akar a barátom lenni. Abszurd az élet, nemigaz?

Címkék: étterem, London, megmond, sommelier, szakma, vendég, vendéglátás, vendéglátóipar

← Világ borbloggerei, egyesüljetek! Hogyan szedjük ki a foltot? →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...
Loading
00:00 / 40:42
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!