• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

A szalvétába tekert sunák esete

2010-11-03 ● borravalo.hu

Naná, hogy meg kellett találniuk. Pont nekik. Pont az istenverte gender tanszék üzletasszony brigádjának kellett kigöngyölnie a sunát a szalvétából. És most szürcsölik az ingyenpezsgőt (NAGYON kell nekünk ez a megrendelés), amit a poharukba töltök, miközben megpróbálom fékezni a belső röhögésből fakadó kézremegést.

Az úgy volt, hogy a tulajdonosunk néhány cityboy kollegája ünnepelt. Jól mehetett a biznisz aznap, ennek következtében a szerdai ebéd egy kicsit intenzívre sikerült. Ebben vastagon benne voltam én is, egy Chilei CabSav-Carmenere butik küvével (Calicante, Vina el Principal), meg némi didzsesztívvel a végén. A fejenkénti nagyjából két palack bor, meg a tömény (meg a portói, meg a fernet brancák….) meg a kokain, amiről, persze nem tudok, alaposan megtették a hatásukat.

Az urak amúgy végtelenül jó fejek – és inkább ezerszer ők, mint bármikor egy rózsaszínben játszó divatbringa… -, de most az egyszer valahogy elveszítettük a kontrolt az események fölött. A csuhajjolás, az még ok. A mértéktelen ivás is belefér. A többi vendéggel való barátkozás is belefér, ha nem agresszívek (nem voltak).

A klozet fekete márványpolcáról is letörli a comis a fehér csíkokat. Még az is OK, hogy pingvin módra körbetáncolták az éttermet. Az, hogy hangosan vitatkoztak arról, hogy a WC-ben található kézszárítóba bele tudják e lógatni a farkukat, hát istenem, az etoni nevelés ugye (csak az angol public school képes a humorérzéket egy ötéves szintjén állandósítani).

Aztán jött a zseniális ötlet, hogy kimenjenek az újságoshoz, és felszerelkezzenek pornólapokkal, kitépkedjenek belőle megfelelő testtájakat ábrázoló közeli felvételeket, majd ügyesen a szalvéták alá csempésszék őket. Az összes alá. Az összesen olyan 80 suna, vagyis nyolcvan potenciális kiborulási forrás a vacsora műszak alatt, alsó hangon 40 súlyosan elcseszhető asztal. Naná, hogy tennünk kellett valamit.

Amint az urak kidülöngéltek, nekiestünk az étteremnek. Gyűjtöttük a képeket, mindent megemeltünk, megnéztünk. De nagyjából tudtam, hogy egy maradni fog. Maradnia kell. Murphy. Egy rohadék kis időzített bomba. És igen, egy alattomos muff, melyet belegöngyöltek a szalvétába – nem csak alácsúsztatták, az egyik legnagyobb bankház rendezvény-igazgatónőjének tányérján landolt, amikor kibontotta a szalvétát.

És most itt állok az asztalnál, nem szabad röhögnöm, és nyitom a pezsgőt. Azt az önalázást, amit a teremfőnökünk lenyomott… Ha lehetne bent dohányozni, vagy van faszéngrillünk, szerintem még hamut is szór a fejére. Ilyenkor persze minden ingyen van. A Geoffroy Brut Zero is. Ezt töltöm most a pohárba, és igyekszem nem röhögni. Közben a Fácsén egy nyúlhús cég akar a barátom lenni. Abszurd az élet, nemigaz?

Címkék: étterem, London, megmond, sommelier, szakma, vendég, vendéglátás, vendéglátóipar

← Világ borbloggerei, egyesüljetek! Hogyan szedjük ki a foltot? →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!