• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Bebiztosított orr, vagyonért kipakolt pince, tavaszi borfesztivál

2008-03-21 ● borravalo.hu

Kipakolta pincéje felét 1,7 millió dollárért egy amerikai üzletasszony; egy kutatás szerint jól működnek az állatos borcímkék; ötmillió euróra biztosította orrát egy borász; itt a tavasz, ismét Tavaszi Borfesztivál a Városháza parkban. Hírszüret.

Eheti hírszüretünk kissé kurta lett, csak három sztorit személztünk be a világsajtóból: amolyan könnyed, húsvéti eresztésnek szántuk. Meg aztán, helyet akartunk hagyni egy saját ajánlónak, reméljük minél több mindenkit megihletünk vele, és rábírunk arra, hogy vegye fel síszemüvegét és menjen ki a Városháza parkba.

Kipakolta pincéje felét egy vagyonért

V. Cheryl Womack amerikai üzletasszony kipakolta a pincéjét a héten, és ami nem kellett neki, azt beadta a Sotheby?s nevő kis zaciba, New Yorkban. A zacisok aukcióra dobták az összesen 4775 palackot, és kerestek vele vagy 1,7 millió dollárt. Womack bordeaux-i, burgundi, ausztrál és kaliforniai borain kívül pár palack még elkelt, az árverés teljes bevétele közel 4 millió dollár volt. Két palack 98-as Petrus fejenként 48,400 dollárért ment el.

Bővebben: Reuters

Miért jók az állatos címkék?

Az ACNielsen felmérése szerint jól beválnak a piacon az állatos borcímkék. Az elmúlt három évben a piacon debütáló asztali borok ötöde ilyen címkével került piacra az USA-ban. Pszichológusok szerint a fogyasztóknak sokkal könnyebb asszociálniuk magukat egy termékkel, ha olyan képi információt kapnak, amit könnyen össze tudnak kötni saját életükkel, azaz, ha a képet már korábban is látták más környezetben, és az agyuk már ráállt. Itthon legutóbb Bolykiék Ördöngősét láttuk egy jókora nyúllal. Reméljük bejön nekik.

Bővebben: Science Daily

Ötmillióra biztosította orrát a borász

Ilja Gort, a bordeaux-i Chateau La Garde hollandi tulajdonosa besétált egy szép napon a Lloyds londoni székházába, és bebiztosította orrát 5 millió euróra. A Tulipe Wines márka tulajdonosa szerint ez azért volt fontos, mert ilyen mértékű veszteség érné, ha elvesztené szaglását.

Ilja Gort a biztosítási vizsgálaton

Nyilván gogoli rémálmai voltak. Ilja Gort nemzetközileg elismert borász és kóstoló.

Bővebben: Channel 4 News

Itt a tavasz, dagad a fesztivál megint

Itt a tavasz, fesztivál van, na. Az idei első, valamire való tömeges borozás a városban. Jelesül a Tavaszi Borfesztivál a Városháza (ideiglenes) parkban. Tessék, gyűjenek ide a népek mindenünnen, mert ez jó. Tavaly is jó volt, igaz, akkor nem síruhában és prémekben boroztak a népek, ahogy valószínűleg most fognak. Legyünk egy délutánra britek (kivéve a pinogrídzsót) és nagy ívben tegyünk az elemek harcára a fejünk fölött, tenyerünkkel takarjuk a borospoharakat és hajrá! Gondoljunk arra, hogy ha hidegebb lenne, semmiféle illatát nem éreznénk a bornak. Ugye, hogy megnyugtatóbb így?

Na de miért is menjen ki az ember? Ezt a fesztivált eddig azért szerettünk, mert megfelelő teret engedett a kevésbé ismert neveknek, és olyan jóságokra találhatott ott az ember, mint például a Spiegelberg Somlóról, vagy a villányi Maulék. A fesztivál azonban határozottan kezd felkapódni: idén már ott lesz a villányi élcsapat Gerével és Bock-kal, Vylyannal, Vili papa Egerből, az egyre egyenletesebb Juhászék, ésatöbbi. Régóta vendégek már Frittmannék, akik tavaly az Év Borásza címet is begyűjtötték. Pezsgőnek jön a Törley. De ahogy eddig is, tessék molyolni, keresni a kevésbé ismert neveket, kóstolni, felfedezni, akkor van értelme egy ilyen fesztnek.

Tessék elmenni a Figula standhoz és csendben végigkóstolni a szortimentet, nagy tisztelettel a néhai Figula Mihály iránt, akinek még sok bort kellett volna készítenie, de ezt már nem teheti meg.

Ha meg már mindennek vége, akkor oda lehet vánszorogni Márton úrhoz, kedvenc atommérnökünkhöz, és fantasztikus lányaihoz, akik továbbra is a galaxis legjobb málnapálinkáját mérik a Városház téren. Esernyőt ne hagyják otthon, jókedv legyen, hajrá!

Tavaszi Borfesztivál

Korábban:

Itt a tavasz, dagad a fesztivál

Pezsgő, levágott fejek és szoptatós anyák

Amazon-borok, cowboy-borok

Hong Kong, Napa, arabok és megoldások

Címkék: árverés, aukció, biztostás, borhírek, címke, fesztivál, Hírek, orr, tavasz

← Sic transit gloria mundi: meghalt Figula Mihály Rovarirtó van a borban, mégis legyőzi a rákot →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!