• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Bordeaux-i siker

2009-04-27 ● borravalo.hu

Érdekes, hogy Brüsszel után Bordeaux-ban is sok volt a cabfranc a díjat nyert magyar borok közül. Szép eredményeket értünk el, 3 arany, 11 ezüst és 17 bronz, az egész mezőnyből 6 cabfranc volt, fajtaszinten a legtöbb. A három arany Egert és Szekszárdot és Villányt dicséri.

Krisztusi korba ért a Bordeaux-i verseny, a Challenge International du Vin-t harmincharmadik alkalommal rendezték meg. A versenyen három aranyat, tizenegy ezüstöt és tizenhét bronzot nyertek magyar borok. Régió szinten Eger teljesített kiemelkedően, mind fehér, mind vörös tekintetben, de nem sokkal maradt el Villány, Szekszárd és persze Tokaj sem.

Izgalmas a cabernet franc-ok aránya az érmes borok között. Már a brüsszeli versenyen látszott, hogy a zsűri igen sok esetben magyar cabfranc-nak ítélt érmet, pedig, mint tudjuk most a világon a száraz fehér a divat. Vagy lehet, hogy visszavágnak a testes, tanninos vörösek? Várjunk még ezzel a Concours eredményeire, éppen ott van Dr. Nemtudomka és Stevie Kraft, majd ők megmondják, mi van.

Éremsor

Arany
Heimann Szekszárdi Barbár Cuvée 2006
Bock Villányi Cabernet Franc Feketehegy Selection 2006
Demeter IQ 2006

Ezüst
Nyakas Budajenői Pinot Gris Selection 2007
Mészáros Pál Szekszárdi Bikavér Reserve 2006
Sebestyén Csaba Szekszárdi Kékfrankos Válogatás 2006
Virághegyi Bor Szekszárdi Merlot 2006
Bock Villányi Capella Cuvée 2006
Günzer Tamás Villányi Pinot Noir Válogatás 2007
St. Andrea Merengő Egri Bikavér Superior 2006
St. Andrea Örökké 2007
Bolyki Királyleányka 2008
Royal Tokaji – Betsek 6 Puttonyos Aszú 2003
Chateau Megyer Vendanges Tardives Furmint 2007

Bronz
Ikon Cabernet Franc 2007
Tüske Pince Szekszárdi Cabernet Franc Baranyavölgyi Dűlő 2007
Günzer Zoltán Villányi Ördögárok Cuvée 2006
Vylyan Villányi Syrah 2006
Wunderlich Villányi Cassiopeia Cabernet Franc 2006
Hagymási József Egri Kéjbor 2003 (Nem voltam benne biztos, hogy nem elírás, de nem.)
Hagymási József Egri Föld és lélek 2003
Juhász Péter Egri Cabernet Franc 2005
Vincze Béla Egri Cabernet Franc Arcanum 2005
Juhászvin Gesztenyés 2006
Vincze Béla Egri Merlot Arcanum 2006
Bolyki Metha Thema Hárslevelű 2007
Juhászvin Egri Olaszrizling 2007
Béres Tokaji Naparany Cuvée 2007
Béres Tokaji Lőcse Furmint 2007
Vivamus Tokaji 6 Puttonyos Aszú 2001
Royal Tokaji – Furmint 2007

Korábban:

Gerontofil élvezetek, spanyol módra

Brüsszeli aranyak

Nemtudomka kalandjai a brüsszeli magyar érmekkel

 

 

 

Címkék: arany, Bordeaux, bronz, cabernet franc, challenge Permalink, Eger, érem, ezüst, Szekszárd, Tokaj, Villány

← Nem jött be a meztelen Paris Hilton A brit kormány borbotránya →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra
Loading
00:00 / 31:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Nov 5, 2025 • 31:54

    Ehető gombák Magyarországon címmel jelent meg Almási Petra könyve, a hazai erdők fogyasztható gombáiról, friss felhasználási módjairól és tartósításásáról. Kezdő és gyakorlott gombászoknak, és a megszokottól eltérő alapanyagokra nyitottaknak.

  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!