• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Bordeaux-i siker

2009-04-27 ● borravalo.hu

Érdekes, hogy Brüsszel után Bordeaux-ban is sok volt a cabfranc a díjat nyert magyar borok közül. Szép eredményeket értünk el, 3 arany, 11 ezüst és 17 bronz, az egész mezőnyből 6 cabfranc volt, fajtaszinten a legtöbb. A három arany Egert és Szekszárdot és Villányt dicséri.

Krisztusi korba ért a Bordeaux-i verseny, a Challenge International du Vin-t harmincharmadik alkalommal rendezték meg. A versenyen három aranyat, tizenegy ezüstöt és tizenhét bronzot nyertek magyar borok. Régió szinten Eger teljesített kiemelkedően, mind fehér, mind vörös tekintetben, de nem sokkal maradt el Villány, Szekszárd és persze Tokaj sem.

Izgalmas a cabernet franc-ok aránya az érmes borok között. Már a brüsszeli versenyen látszott, hogy a zsűri igen sok esetben magyar cabfranc-nak ítélt érmet, pedig, mint tudjuk most a világon a száraz fehér a divat. Vagy lehet, hogy visszavágnak a testes, tanninos vörösek? Várjunk még ezzel a Concours eredményeire, éppen ott van Dr. Nemtudomka és Stevie Kraft, majd ők megmondják, mi van.

Éremsor

Arany
Heimann Szekszárdi Barbár Cuvée 2006
Bock Villányi Cabernet Franc Feketehegy Selection 2006
Demeter IQ 2006

Ezüst
Nyakas Budajenői Pinot Gris Selection 2007
Mészáros Pál Szekszárdi Bikavér Reserve 2006
Sebestyén Csaba Szekszárdi Kékfrankos Válogatás 2006
Virághegyi Bor Szekszárdi Merlot 2006
Bock Villányi Capella Cuvée 2006
Günzer Tamás Villányi Pinot Noir Válogatás 2007
St. Andrea Merengő Egri Bikavér Superior 2006
St. Andrea Örökké 2007
Bolyki Királyleányka 2008
Royal Tokaji – Betsek 6 Puttonyos Aszú 2003
Chateau Megyer Vendanges Tardives Furmint 2007

Bronz
Ikon Cabernet Franc 2007
Tüske Pince Szekszárdi Cabernet Franc Baranyavölgyi Dűlő 2007
Günzer Zoltán Villányi Ördögárok Cuvée 2006
Vylyan Villányi Syrah 2006
Wunderlich Villányi Cassiopeia Cabernet Franc 2006
Hagymási József Egri Kéjbor 2003 (Nem voltam benne biztos, hogy nem elírás, de nem.)
Hagymási József Egri Föld és lélek 2003
Juhász Péter Egri Cabernet Franc 2005
Vincze Béla Egri Cabernet Franc Arcanum 2005
Juhászvin Gesztenyés 2006
Vincze Béla Egri Merlot Arcanum 2006
Bolyki Metha Thema Hárslevelű 2007
Juhászvin Egri Olaszrizling 2007
Béres Tokaji Naparany Cuvée 2007
Béres Tokaji Lőcse Furmint 2007
Vivamus Tokaji 6 Puttonyos Aszú 2001
Royal Tokaji – Furmint 2007

Korábban:

Gerontofil élvezetek, spanyol módra

Brüsszeli aranyak

Nemtudomka kalandjai a brüsszeli magyar érmekkel

 

 

 

Címkék: arany, Bordeaux, bronz, cabernet franc, challenge Permalink, Eger, érem, ezüst, Szekszárd, Tokaj, Villány

← Nem jött be a meztelen Paris Hilton A brit kormány borbotránya →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...
Loading
00:00 / 40:42
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!