Érdekes gasztronómiai kísérletbe fogtak francia farmerek: napi szinten bort itatnak a szarvasmarhákkal, hogy javítsák a hús ízét.
Languedoc régióban jó dolga van a szarvasmarháknak: gazdáik napi kétliternyi vörösbort is megitatnak velük, írta a The Drinks Business.
Egy helyi gazdálkodó, Claude Chaballier szerint a helyi borral itatott marhák húsa sovány, márványos és zamatos lesz.
A bort nem szó szerint itatják a bocikkal: a tápjukba kerül belekeverésbe. A diéta egyértelműen drágítja a marhahúst: a legjobb falatok akár 100 eurós kilónkénti áron is elkelhetnek. De van érdeklődő, pl. a Michelin-csillagos séf, Laurent Pourcel, aki szerint a különleges textúrájú, sütés közben karamellizálódó húsnak Párizsban nagy keletje lesz az éttermeseknél.
Chabellier úr a következőkben a muscat fajtát szeretné kipróbálni tehenein, hogy különleges aromát adjon húsúknak.
Ausztrál tudósok azt már bebizonyították, hogy a törköly különösen jót tesz a teheneknek: több tejet adnak.