• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Dalwhinnie 15 years old

2010-03-01 ● Kántor Endre

Van olyan este, amikor az ember kénytelen valami erősebbet magához ragadni. Nos, ha ismerkedni szeretnénk a single malt whiskykkel, nyúljunk egy pohár Dalwhinnie-ért.

A Dalwhinnie ugyanis kiváló bevezető, ismertető a Highland és single malt whiskyk világába. Könnyen megfejthető, populárisra hangolt, finom. Felejtsük el azt a marhaságot, amit whiskys pohárként árulnak, töltsük szűkülő szájú másfél decis kóstolópohárba, vagy ha az nincs otthon, legalább valami tulipánformájúba. A blending master is így teszi, a vaskos egyenesfalú üvegpohár csupán marketing hóbort. Ahogy a jég is. Ilyesmit az ember nem hűt le, elmennek az aromák.

dalwhinnie15_470

Mik is? Illatban és szájban egyaránt: először erőteljes méz, aztán fehérszirmú virágok, majd édesfűszerek, úgymint édeskömény és némi szegfűszeg, ezek szájban aztán szépen kinyílnak, melléjük csapódik egy kis kardamon és halovány dohány. 10 ezer forint körül, erős három csillag ez, mogyorós, diós, mandulás-mézes sütik mellé is kiváló.

Címkék: 3 csillag, dalwhinnie, highland, single malt, skócia, skót, whiskey, Whisky

← Iható történelem Cognac, a jó életért →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!