• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Duennium és Bogyólé

2010-10-14 ● Kántor Endre

Lezárult a Vlyvan 3×3 Duennium jótékonysági áverése. Az induló, egyenként 50 ezer forintos kikiáltási árból végül összesen több mint egymillió forint gyűlt össze. Közben megvan az új Bogyólé címke is, a fiatal pécsi művészeknek kiírt pályázaton.

A Vylyan Pincészet Benedek Tiborral, Csernus Imrével és Lovasi Andrással együttműködve indította a Duennium 2006 borhoz kapcsolódó jótékonysági kezdeményezését. A két pécsi, egy országos szervezet támogatására szeptember végéig tehették meg tétjeiket a segíteni szándékozók.

A Benedek Tibor által támogatott ?Gondolkodj Egészségesen!? program záró tétje 380 ezer foritn lett, az adományozó anonimitását kérte. A pécsi S.O.S. Élet Telefonszolgálat további működéséhez dr. Csernus Imre palackja 350 ezer forintot hozott, a dupla magnum boldog tulajdonosa Gianni Annoni. Lovasi András és a ZION Pécs kezdeményezését beindító 355 ezer forintos adomány Csőke Gyulától, az Aon Credit Kelet-Európai Kft.-től érkezett.

A 3×3 liter Duennium árverésén befolyt pénz három szervezethez kerül, akik az összeget a fennmaradásukra, valamint régi tervek megvalósítására fordítják. A konkrét pénzösszeg mellett nagy szerepe van annak is, hogy a sok tudósítás közben jelentősebb médiafelülethez, figyelemhez jutottak-jutnak e kezdeményezések ? áll a Vylyan hírlevelében. További infó erről.

Közben megvan a 2010-es Bogyólé legújabb címkéje is. A Vylyan Pincészet hatodszorra írta ki újborához, a Bogyóléhez kapcsolódó címkepályázatot ifjú művészeknek, a Pécsi Tudományegyetem és a Pécsi Művészeti Gimnázium diákjainak. A hagyományos címkepályázat fő értékelési szempontja az ötlet volt, hogy a címke hatására a bor a polcról szinte ?beugorjon a vásárló kosarába?.

A pályázat első helyezését, Szakál Éva, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar ötöd éves festő szakos hallgatója nyerte el. A második helyezett Vidákovich Sámuel (Pécsi Művészeti Gimnázium) lett, a harmadik (megosztott) helyet Szalay Dorottya (PTE MK festő szak) és Gyömrei Ágnes (Pécsi Művészeti Gimnázium) szerezték meg. A designok itt tekinthetők meg.

Személy szerint nekem Szalay Dorottya ötlete tetszik a legjobban, az Ishihara-teszt jópofa, szemet szúró játék a színekkel és a szőlőbogyókkal, a grafika közben utal is a Bogyolé konkrét keletkezésére, a bogyóban erjedésre. Kicsit letisztultabb változatban én ezt tettem volna első helyre. Emellett kétségtelen, hogy a nyertes design egyrészt totálisan illeszkedik a Vylyan-termékskálába, másrészt valóban olyan ?megfogni való?. A nyerteseknek gratulálunk!

Címkék: árverés, Bogyólé, címke, design, duennium, jótékonyság, Magnum, pályázat, Villány, Vylyan

← Békás bornak híg a leve Azok a fránya gombák! →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!
Loading
00:00 / 43:16
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!