• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Duennium és Bogyólé

2010-10-14 ● Kántor Endre

Lezárult a Vlyvan 3×3 Duennium jótékonysági áverése. Az induló, egyenként 50 ezer forintos kikiáltási árból végül összesen több mint egymillió forint gyűlt össze. Közben megvan az új Bogyólé címke is, a fiatal pécsi művészeknek kiírt pályázaton.

A Vylyan Pincészet Benedek Tiborral, Csernus Imrével és Lovasi Andrással együttműködve indította a Duennium 2006 borhoz kapcsolódó jótékonysági kezdeményezését. A két pécsi, egy országos szervezet támogatására szeptember végéig tehették meg tétjeiket a segíteni szándékozók.

A Benedek Tibor által támogatott ?Gondolkodj Egészségesen!? program záró tétje 380 ezer foritn lett, az adományozó anonimitását kérte. A pécsi S.O.S. Élet Telefonszolgálat további működéséhez dr. Csernus Imre palackja 350 ezer forintot hozott, a dupla magnum boldog tulajdonosa Gianni Annoni. Lovasi András és a ZION Pécs kezdeményezését beindító 355 ezer forintos adomány Csőke Gyulától, az Aon Credit Kelet-Európai Kft.-től érkezett.

A 3×3 liter Duennium árverésén befolyt pénz három szervezethez kerül, akik az összeget a fennmaradásukra, valamint régi tervek megvalósítására fordítják. A konkrét pénzösszeg mellett nagy szerepe van annak is, hogy a sok tudósítás közben jelentősebb médiafelülethez, figyelemhez jutottak-jutnak e kezdeményezések ? áll a Vylyan hírlevelében. További infó erről.

Közben megvan a 2010-es Bogyólé legújabb címkéje is. A Vylyan Pincészet hatodszorra írta ki újborához, a Bogyóléhez kapcsolódó címkepályázatot ifjú művészeknek, a Pécsi Tudományegyetem és a Pécsi Művészeti Gimnázium diákjainak. A hagyományos címkepályázat fő értékelési szempontja az ötlet volt, hogy a címke hatására a bor a polcról szinte ?beugorjon a vásárló kosarába?.

A pályázat első helyezését, Szakál Éva, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar ötöd éves festő szakos hallgatója nyerte el. A második helyezett Vidákovich Sámuel (Pécsi Művészeti Gimnázium) lett, a harmadik (megosztott) helyet Szalay Dorottya (PTE MK festő szak) és Gyömrei Ágnes (Pécsi Művészeti Gimnázium) szerezték meg. A designok itt tekinthetők meg.

Személy szerint nekem Szalay Dorottya ötlete tetszik a legjobban, az Ishihara-teszt jópofa, szemet szúró játék a színekkel és a szőlőbogyókkal, a grafika közben utal is a Bogyolé konkrét keletkezésére, a bogyóban erjedésre. Kicsit letisztultabb változatban én ezt tettem volna első helyre. Emellett kétségtelen, hogy a nyertes design egyrészt totálisan illeszkedik a Vylyan-termékskálába, másrészt valóban olyan ?megfogni való?. A nyerteseknek gratulálunk!

Címkék: árverés, Bogyólé, címke, design, duennium, jótékonyság, Magnum, pályázat, Villány, Vylyan

← Békás bornak híg a leve Azok a fránya gombák! →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!