A kalóriadúsabb, húsos-zsíros ételeket, ivászatot és mulatságot képviselő Konc királyt jelképes párviadalra hívja Cibere vajda, aki az enyhébb idő beköszöntével a farsangi időszakot követő böjtöt képviseli. Legújabb podcastunkban azt nézzük meg, milyen történelmi hagyományai vannak a böjtnek.
Már alap a négyévszakos Balaton
A cím idézet a januári Gasztrohegy rendezvényéről, és igaz ami igaz, évek óta látni, hogy a Balaton északon és délen is meg akar szabadulni a strandolós imidzsétől. Hogy ez mennyire sikerült már, vagy van-e még tennivaló ? persze mikor nincs ? azt mindenki döntse el maga, de csak azután, hogy résztvett legalább egy Gasztrohegyes rendezvényen.
Itt a legújabb kulináris őrület, a csigakaviár
Helix Aspersa Maxima. A hangzatos latin elnevezés mögött, mely akár egy ókori római tartományt is jelölhetne, gyermekkorunk kedves kis állata, az éti csiga egyik alfaja rejtőzik, a hasznos kis élőlényt azonban a kisiskolás versikék és óvodás mondókák világa helyett ezúttal a csúcsgasztronómia területén betöltött szerepe miatt vesszük górcső alá.
Diótörő és champagne ? festive brunch a Duna-parton
Az InterContinental Budapest az idei adventi vasárnapokon is csupa varázslatos élménnyel vár mindenkit. A vendégek ízelítőt kaphatnak a Diótörő szívmelengető történetéből, miközben finom fogásokat kóstolhatnak és szikrázó champagne-nyal koccinthatnak.
KÉS-VILLA-BUDA ? Összefogás a budai vendéglátásért
A Kés-Villa-Buda-projekt tizenkét étterem összefogása, melyek közösen gondolkodnak, közös értékek mentén képzelik el a működésüket: van köztük több generációs, tradicionális, újító, sőt, kereteket feszegető. A lényeg: a klasszikus budai vendéglátás elveit vallják, kínálatukban a magyar ételeket preferálják és most egy egész éves kampány keretében népszerűsítik mindezt, tematikusan.
- « Előző oldal
- 1
- …
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- …
- 19
- Következő oldal »