Sok embernek ez is óriási dolog, nemhogy minden nap. Karácsony közeledtével többet gondolunk a nélkülözőkre, de jó lenne, ha ez egész évre kiterjedne – sőt, még jobb lenne, ha nem is lenne szükség olyan egyesületekre, mint a Heti Betevő. Sajnos van.
Mi köze Nelson admirálisnak a tiramisuhoz?
Egy impulzív desszertvásárlás spontán gasztrotörténeti lavinához vezet.
Egy kanál fűszertörténet, egy csipet fűszeretimológia
A fűszerezés története egyidős az emberiséggel, a fűszer, mint portéka, kereskedelem formáló, kultúra alakító volt, és ma is az.
Ahol minden a tészta
A Lashka Tésztaműhelynél a tészta van a főszerepben. Hammer Zoltán, az alapító és egyik tulajdonos ezt tűzte zászlajára.
Ha sül a hús, senki se bús
Steak, flekken, bbq, grill: hogy lesz a hobbi hátsókertes sütőből nemzetközi versenyen is esélyes induló? Erről beszélgettünk a VIII. Füstös Nyúl Kupa kapcsán.