2021-22 sok gasztrovállalkozás végét jelentette: a pandémia okozta gondok, munkaerőpiac, energiaárak elszállása és szárnyaló infláció sok mindenkinek jelentette a megkezdett út végét. Három sikeres gasztrovállalkozó nő mondta el, hogy nekik miért kellett feladniuk, amit felépítettek és sikerre vittek. Érdemes meghallgatni!
Húsvéti receptek: hagyományos ízek és új ötletek
Rohamléptekkel közeledik a húsvét, last minute mentsvárat építünk azoknak, akik még mindig nem tudják pontosan, mit szeretnének az asztalra tenni, vagy az irányt már tudják ugyan, de jó lenne valamit máshogy elkészíteni. Halászlé, borsos-tejfölös kalács, tojáspörkölt, medvehagymás quiche, cékla- és karalábésaláta, és füstölt hal pástétom.
Konc vs. Cibere – farsang és böjt
A kalóriadúsabb, húsos-zsíros ételeket, ivászatot és mulatságot képviselő Konc királyt jelképes párviadalra hívja Cibere vajda, aki az enyhébb idő beköszöntével a farsangi időszakot követő böjtöt képviseli. Legújabb podcastunkban azt nézzük meg, milyen történelmi hagyományai vannak a böjtnek.
Már alap a négyévszakos Balaton
A cím idézet a januári Gasztrohegy rendezvényéről, és igaz ami igaz, évek óta látni, hogy a Balaton északon és délen is meg akar szabadulni a strandolós imidzsétől. Hogy ez mennyire sikerült már, vagy van-e még tennivaló ? persze mikor nincs ? azt mindenki döntse el maga, de csak azután, hogy résztvett legalább egy Gasztrohegyes rendezvényen.
Itt a legújabb kulináris őrület, a csigakaviár
Helix Aspersa Maxima. A hangzatos latin elnevezés mögött, mely akár egy ókori római tartományt is jelölhetne, gyermekkorunk kedves kis állata, az éti csiga egyik alfaja rejtőzik, a hasznos kis élőlényt azonban a kisiskolás versikék és óvodás mondókák világa helyett ezúttal a csúcsgasztronómia területén betöltött szerepe miatt vesszük górcső alá.
- « Előző oldal
- 1
- …
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- …
- 19
- Következő oldal »