• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Frittmann FPV Kékfrankos Válogatás 2008

2012-08-02 ● borravalo.hu

A bor kissé már idősödő bíbor színnel mutatkozik be (víztiszta koronával és látható rubin irányultsággal), ami halványabb az átlagnál.

Illata nem harsány, de vannak obligát fűszerek dögivel, feketebors, cseresznye és némi szegfűszeg is. Ki kell emelnem a jó hordóhasználatot, enyhe csokis hátteret ad az illatnak, de egyáltalán nem ül rá.

A kortyban közepes testet, érett, platón lévő anyagot találunk sok mélyvörös bogyós gyümölccsel és karácsonyi fűszerekkel.

A tannin érett, nekem kissé poros-porózus, a finist konyakosság vezeti (az alkohol egyébként végig moderált marad). A savai még nem illantak el négy év után sem.

Már fogyasztandó, tovább nem érlelném, viszont meglepően jó kis kékfrankos „homokról”, a homok hátrányai nélkül. Négy csillag.

Címkék: 2008, 4 csillag, FPV, Frittmann, kékfrankos

← Feltöltődni élettel Karádi-Berger Furmint 2007 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!