Az 1833 óta működő lepárló a Skót-felföld déli részén, szinte az alföld határán található. Glengoyne keltául annyit tesz: vadludak völgye, akik a címkéről üdvözlik a whisky fogyasztót.
Ez a lepárló ragaszkodik a felföldi hagyományokhoz, ezért nem tőzegfüsttel szárítják a single malt alapjául szolgáló árpamalátát, hanem meleg levegővel. Így ennek a szépen csillogó, világos aranyszínű italnak a tiszta körtésség a fő illatjegye, ez egészül ki egy csöpp mogyoróval és vaníliával.
A szájat selymesen kitölti, csak egy pici alkoholtöbblet emlékeztet arra, hogy párlatot (ebben az esetben 40%) iszunk. Az összkép egy diós vaníliasodóra emlékeztet, amelyet alma és körte darabok kerekítenek egésszé.
Kellemesen hosszú csonthéjas lecsengése elvarázsol, kis kortyokban érdemes kóstolni, így mutatja meg igazi mélységeit. Féldecis kiszerelése 1190 Ft-ba került, ezzel 3,5 csillagot érdemelt ki.