• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Chilében sincs kolbászból a szőlőkaró

2007-03-23 ● borravalo.hu

Bortermelési válság van Chilében, világviszonylatban 20 éve a legsúlyosabb. Mondhatnánk erre azt is, hogy Chilében voltak már ennél súlyosabb dolgok is, helikopterről az óceánba dobált ellenzékiek, egy rakás náci emigráns, Pinochet, a CIA segítségével privatizált rézbányák, szóval, hogy mit érdekel ez minket. A dolog azonban jóval fontosabb annál semhogy egyszerűen legyintsünk rá, és tovább borozgassunk […]

Tavaszi szüret Tokajon?

2007-03-22 ● Kántor Endre

Fölröppent egy fura hír, melyet a massmedia, a balliberális bulvársajtóhiénák és a kriptonyilas revolverújságírás egyaránt azonnal fölkapott és nyomta orrba-szájba, hogy ugyanis Tokajon megkezdődött a szüret, most, március idusa körül. Ez egy nagy marhaság, instállom, usgye, aszongya, butykos, lölkem, az alábbiakban ezt fogjuk bizonyítani.Még nem! Ilyenkor ugyanis wazze kopáran áll a tőkék túlnyomó többsége, csak […]

Nem módosították a 8 forintos törvényjavaslatot

2007-03-20 ● borravalo.hu

Március 19-én szavaztak a honatyák a 8 forintot érintő módosító javaslatokról. Ahogy elnéztük, az Országgyűlés elvetette a bor forgalomba-hozatali járulékáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összes módosító indítványt. Jó későn ért véget a szavazás az összes módosító indítvány ügyében hétfőn este, és aki látott már ilyet, tudja, hogy bár végeredmény nagy tét volt, a lebonyolítás olyan unalmas, hogy […]

Erjedésben a magyar bormarketing

2007-03-19 ● borravalo.hu

A rendkívül változatos, árnyalatokban és történelmi tradíciókban gazdag magyar bor első számú országimázs-építő elem lehetne. Ám szinte teljesen hiányzik mellőle a közösségi marketing. Az alábbiakban áttekintjük a borászszakma és az állami bürokrácia közti huzavona főbb állomásait, melyek a bortörvény márciusi módosításával talán nyugvópontra jutnak. Vagy nem.Az Országgyűlés március 19-én szavazott a bor forgalombahozatali járulékáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott […]

Ultrakóser borfesztivál

2007-03-14 ● Kántor Endre

Ultraortodox kóser borfesztivált tartottak a minap (március 8-án) Jeruzsálemben. Ultraortodoxot, mert ők egészen más kóser bort isznak, mint a többi zsidó. A fesztivál igen kellemes légkörben telt, mint azt a képek is mutatják, kevés borászat vett azonban részt. A kiállítók hiánya azonban érthetővé válik, ha figyelembe vesszük, hogy embertelenül nehéz kóser bort készíteni, amely megfelel […]

  • « Előző oldal
  • 1
  • …
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Következő oldal »

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink
Loading
00:00 / 36:22
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!