London, Wine Fair, 2009. ?Ahhoz, hogy elmagyarázzuk, mi az a tannat, előbb azt kell elmagyaráznunk, hogy merre is van Uruguay.? Így mondta el egy uruguayi termelő a latin amerikai bormarketinggel kapcsolatos problémákat a London Wine Fairen Kántorbandinak és Stevie Kraftnak. Nos, a tannat eredendően francia, de Uruguayban talált irtózatosan magára, tessék odafigyelni!
Egy legenda íze
Syrah vagy shiraz? Alapvető kérdés még a kezdő borbuzerantnak is, hát még a nem kezdőnek. Az i-re a pontot ugyan nem sikerült feltenni a WSET Nemzetközi Borakadémia kóstolón, de néhány tét azért sikerült áthúzni. A legendás szőlő borait kóstoltuk, szám szerint tizenegyet. Az eredmény változó volt, de legalább kiderült: gyakorlatilag mindegy honnan származik a syrah, […]
Valenciai kis boros izék
Két hónapja jött meg a hadba hívó parancs Stevie Kraftnak, hogy mennie kell, mert a nemzetközi borminősító közösség nem lehet meg nélküle. Ezt Kraft eleinte egy kicsit furcsállotta, de aztán megszokta a gondolatot, hogy borbíra lesz a Concours Mondial-on. A jó hír az volt, hogy Dr Nemtudomka is ott lesz, így Kraft biztos támaszra számíthatott […]
Gerontofil élvezetek, spanyol módra
Remek sherry kollekciót kóstolt Stevie Kraft Valenciában, a Concours Mondial bevezető napján. Megtalálta a jerezi standot amíg Dr.Nemtudomkára várt, ahol röpködtek a dugók a 20-30 éves olorosókból és palo cortadókból. Miért is jó, hogy annak idején Drake admirális megcibálta a spanyol király szakállát?
Villányi tavasz II. ? vendéglátás mesterfokon
Maradtunk még Villány nyárnak is betudható mediterrán tavaszában,és a Vylyan után a vendéglátóink, Polgárék pincéjét látogattuk meg. A felhozatal olyan volt, amilyennek Polgárékat megismertük: összetett, koncentrált vörösök, melyekhez csatlakozott néhány játékosan könnyed fehér. A vendéglátás része pedig egyszerűen lenyűgöző volt.