• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Bolgár borbár

2009-01-16 ● borravalo.hu

Bolgár borokat volt szerencsénk csócsálhatni nemrég a vasaréti pasas, vagyis izé a pasaréti Vasas éttermében, mely az örvendetesen újra virágba szökkenő sportkomplexum sarkában egzisztál. A vörösök színesen lobogó vitorlájú, tüzes, nem nagyon sűrű szövésű jószágok, kicsap belőlük a Struma-folyó völgyének forrósága, hogy úgy mondjuk, számunkra meghökkentő módon a kóstolt fehér is szuper és frissen csendülő […]

Ittas és holdvilág: Chiantik ködben

2009-01-05 ● borravalo.hu

Itáliában bolyongott Stevie Kraft, még az ősszel, de csak mostanra szedte össze magát és gondolatait. Chianti különböző vidékein végzett áldozatos kutatómunkát, hogy válaszoljon az olvasókat régóta foglalkoztató kérdésekre, Sangiovese-ügyben? Chianti Rufinában a hideg tónusú Chiantikat sikerült jó alaposan bevizsgálni, aztán volt még egy menet Chianti Colli Aretiniben is, kandallóban ropogó tűzzel, meg elfelejtett szőlőfajtákkal. Megkésve […]

Borok karácsonyra 2

2008-12-22 ● Kántor Endre

Szubjektív borajánlatunk második része az ünnepekre. Ezúttal Kántorbandi kalandozott főként szülővárosa felé, Szekszárdon kereste azt, amit szívesen az asztalra tenne az ünnepek alatt. A fiatal tehetségekre és az ár-érték arányra figyelt leginkább. Három tehetséges fiatal, ebből kettő borász, egy kereskedő. Ez megy Kántorbandi ünnepi asztalára, ahol pár nap leforgása alatt megfordul az egész család, és […]

Borok karácsonyra 1

2008-12-18 ● borravalo.hu

Szubjektív válogatást közlünk, azokról a tételekről, amelyeket karácsonyra szánunk magunknak, vagy amelyek legjobban ízlettek idén. Dr. Nemtudomka összállításában Toszkánából Villányba, azon túl Somlóra, Tokajba látogat. Meg van egy kis pezsgés is. E sorok ívójának kedvenc idei vöröseit Máté Ferenc komponálta. Sokszor hallani hablatyolni arról, hogyan változik, nyílik ki egy bor a pohárban, tárulnak fel rétegei, […]

Poncichterroir

2008-12-10 ● borravalo.hu

A Soproni borvidéken kalandoztunk az elmúlt hetekben, élmény volt. A város tán a legszebb város Magyarországon és nagy felületen szép, nemcsak a city, a Várkerület, hanem a poncichter-negyed is, vagy a külvárosok, avagy a Kertváros, azaz Bánfalva. Titokzatos utcák, saját egyetem és színház, egy hely, ahol élni lehet. És a bor általános színvonala az általunk […]

  • « Előző oldal
  • 1
  • …
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • …
  • 168
  • Következő oldal »

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!