A whiskyvel és a cognakkal a dolog nem ért véget. Monstre töménykóstolónk második részében a vodkával és a rummal ismerkedünk. Nem egyszerű a dolog, de arra jó mentség, hogy egy cikkbe hozzuk össze Mengyelejevet, és Jack Sparrow kapitányt. Már megérte, nem?
Úszik Tokaj is
A szeptemberi programot folytatva, ismét kikerülhetetlennek tűnik az A38 étterem boros programja. Nekünk azért, mert hivatalból leszünk ott, mindenki másnak meg azért, mert 1) nagyon jó borokhoz 2) nagyon jól főznek és közben 3) nagyon jó zene szól. Októberben a tokaji és a villányi borvidék kerül az A38 terítékére, mondhatni úszunk majd a Béres (igen, az […]
Persze, hogy a kutyafáját!
Napbor a hajón, mondtuk múlt héten, meg, hogy mennyire várjuk az A38 borvacsorát, de amit ott kaptunk, az messze felülmúlta a várakozások szintjét. Amikor a St. Andrea válogatás találkozott Sampi úr fogásaival, kicsit megint lendültünk egyet (egy jó nagyot) Európa felé. Megismételnénk, bármikor. A kutyafáját. Zanzásítva így tudnám jellemezni a csütörtök esti borvacsorát, lévén ez […]
Napbor a hajón
Namostan az történt, hogy engedtünk egy csábításnak, mely igen erőteljes mivoltát több komponens határozta meg. 1. Találkozhatunk a St. Andrea Lőrincz Györgyével és faggathatjuk is őt. 2. Megismerkedhetünk a St. Andrea öt tételével, köztük három ?06-ossal. 3. A tételekhez igen körmönfont fogásokat fogyaszthatunk. Kell ennél több? Dr. Nemtudomka alig látszik ki a munkából: leginkább egy […]
Aszúvadászat a Mandolás-dűlőben
Videó: Odahaza nem merte megkérdezni mi az az aszúsodás? Bacsó András elmagyarázza! Az izgalom tárgya a keleti végeken az, hogy lesz-e aszú? (és ha igen, akkor mennyi, milyen, meg különben is). Sok tényező együttállása kell az aszúhoz: legyen kis eső meg sok nap is, reggelente legyen pára a Bodrogról, legyen jó a cukkerfok a szőlőben, […]