Az idei, 45. Vinitalyn gondoltak rá először a szervezők, hogy egységesen, külön pavilonban és szervezett keretek között mutatják meg a szakmának az olasz pezsgő- és habzóborokat.
Verona ásványos borai
Izgalmas és tanulságos kis kóstolón vettem részt a Vinitalyn. Egy olyan régióval ismerkedtem meg, amelyről keveset tudtam, annak ellenére, hogy ittam már borait, és, hogy gyakorlatilag ő hosztingolja minden évben az olasz borvásárt. Verona borai nem egyszerűek, összetettek és nehezen érthetők, mint egy jó love sztori. Azt hiszem csak a felszínt kapargattam.
Vinitaly 2011 flash
Villámbeszámoló és képgaléria Veronából, ahol megint úgy érzi magát az ember, mint óvodás a csokigyárban.
Kérnek még a ’31-esből?
Ma indul a Vinitaly Veronában, kedvcsinálónak itt van Stevie Kraft toszkán útjának legjava. Az utolsó állomáson Kraft belenyalt pár évtizednyi rögvalóságba Carmignanóban. A tartomány egyik legkisebb borvidéke, és talán az egyik legizgalmasabb. Sangiovese és Cabernet sauvignon, régről pariban. Időutazás Contini Bonacossi nagypapával, olyan borokkal, melyekért a németek azt ígérték, fizetnek…
Michelin vs. Etyeki Kúria
Igen illusztris közeget választott az Etyeki Kúria, hogy bemutatkozzon Bécsben: a Steirereck im Stadtpark minden bizonnyal az osztrák főváros legjobb étterme, és ezt két Michelin-csillag is bizonyítja. A borok helytálltak, a bemutatkozás jól sikerült. Az étterem káprázatos.