• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Áttörés nincs, 2004 nehéz év volt

2008-04-28 ● borravalo.hu

Nehéz év volt a 2004-es szőlőművelésileg, borászatilag. Ezt az évjáratot mutatta be a Tokaj Reneszánsz a Gundelben. Tanulságos kóstoló, amelyen talán a legfőbb tanulság az, hogy az irányvonal még mindig zavaros némiképp, csak aztán nehogy Tokaj két szék közül seggel a padlón kössön ki. A Borravaló kóstolókommandója súlyos nemzetközi koalíciós csapatokkal kiegészülve vetette magát a […]

Amikor megszólal a bazaltorgona

2008-04-21 ● borravalo.hu

Somló kóstolón vett részt a Borravaló harmada. Tornaiék és barátaik mutattak be ezt-azt, 2006-ból és 2007-ből. Hölgyeim és uraim, a fejlődés minden Somlói kortynál érzékelhető. Kövessék Stevie Kraftot az elvarázsolt hegyre, ahova sohasem nyikorgott föl traktor, bazalt az alap, és az északi oldal is művelhető. Somló-hegy a legkisebb magyar borvidék, tudja ezt minden önjelölt urbán-sommelier. […]

Vacsi Hugh-val és Piero-val

2008-04-09 ● borravalo.hu

Kedves Naplóm, véget ért a 42. Vinitaly Rómeó és Júlia városában, a bor szerelmesei sajgó szívvel és májjal távoztak a helyszínről, my darling, miközben tél tábornok újra támadásba lendült. Vad turbulenciákon keltünk át, hogy mihamar néhány utózöngével kedveskedhessünk a mi kedves közönségünknek. Mert ugyan érmeket nem nyertünk, de a zsüri voksai nyomán pár Gran Menziónét […]

Fogoly pápák kérték

2008-04-07 ● borravalo.hu

Amit mindenképpen tudunk, hogy Franciaország keleti felén van egy csík, gyakorlatilag két folyóvölgy, amely felette kedvez a bortermelésnek. Az északiról, azaz Burgundiáról, már írtunk, most itt az ideje, hogy délnek forduljunk, irány a Rhone völgye, ahol az utazót tömény szamóca és feketecsoki-ízek várják, shiraz, grenache, meg egy kazal autochton fajta, és átérezhetjük, milyen rettenetes lehetett […]

Krétaporos paptag pinot-bubusoknak

2008-04-03 ● borravalo.hu

Dr.Nemtudomka néhány töredékes szövegdarabot pakolt fel Borravalóra, amíg mézkutató légi útra kelt, pontosabban pimasz méznyalás végett elhúzott kedves Itáliájába. Verona és Velence térségébe, ahonnan majd jól beszámol a mi kedves közönségünknek.Szepsyvel a hegyen Dr. Nemtudomka rengeteget utazik, mostanában is ? buszon, vonaton, automobilon, s mikor eszébe jut valami, lefirkantja vagy legújabb kütyüjébe bepötyögi. A fenti […]

  • « Előző oldal
  • 1
  • …
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • …
  • 190
  • Következő oldal »

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!
Loading
00:00 / 43:16
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!