• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Az olasz meló: Vinitaly 2007

2007-03-30 ● Kántor Endre

Mi az a Vinitaly? – kérdezhetik joggal azok, akik nem követik kimondottan a borász szakma eseményeit. A szervezők sokatmondó szlogent választottak az egyik legnagyobb nemzetközi borexpónak: Egy újabb veronai szerelmes történet. Képgaléria A shakespeare-i vonal csak annyiban igaz, hogy az a Capulet-család sarja, aki idevetődik, bizton megtalálja az ő Montague-ház béli szerelmesét anélkül, hogy az […]

Újvilág kontra új világ: Chardonnay-k, Shirazok

2007-03-09 ● Kántor Endre

Csapatunk rendhagyó tesztre ült össze, csupán, hogy végére járjunk egy minket rég izgató kérdésnek ? azaz kettőnek. Mivelhogy egyrészt kísértettek minket az újvilág közepes árfekvésű tételei, illetve ezek közül is kettő, másrészt egy forradalmi könyv nyomán megismerkedtünk a Korom családdal és annak pincészetével, akik Kesztölcön próbálnak összeütni néhány palackra valót, nem is rosszul. Mivel az […]

A hegy megy Mohamedhez: Eger Pesten

2007-02-27 ● Kántor Endre

Most játsszuk azt, hogy a tisztelt olvasó becsukja a szemét, nagy levegőt vesz, és egy levegővel felsorol öt vezető villányi borászt. Megvolt? Jó. Na most akkor ugyanez: szemlecsuk, nagylevegő, csak éppen egri borászokkal. Meddig jutott? Három? Négy? Az öt csak nagy nehezen lett meg? Ezen próbáltak változtatni az egri borászok február 17-én a tudományos akadémián. […]

Abszolút borleírás

2007-02-13 ● borravalo.hu

Ezen irományunk azok számára nyújt biztos menedéket, akik éppen nem készültek arra, hogy előadást kell tartaniuk egy épp előhúzott palackról. Multiplex bor-szüzsé dr. Nemtudomka tollából, tetszőleges üvegre vetítve. Magyarán egy átfogó, univerzális, abszolút dolgozat, mely minden bor leírására alkalmas.

Csodacsapat – a nagy pinot-teszt

2007-02-07 ● Kántor Endre

E sorok írója, dr. Nemtudomka úgy az ezredforduló óta kóstol (csupán) rendszeresen, ami az alapok elsajátításához volt elég. Áldozatos munkája során számtalan teszten vett részt, de ilyen jó érzést adó, szakmailag izgalmas és emberileg kellemes tesztre alig emlékszik, noha a tesztek mindig jól végződnek…

  • « Előző oldal
  • 1
  • …
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • Következő oldal »

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra
Loading
00:00 / 31:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Nov 5, 2025 • 31:54

    Ehető gombák Magyarországon címmel jelent meg Almási Petra könyve, a hazai erdők fogyasztható gombáiról, friss felhasználási módjairól és tartósításásáról. Kezdő és gyakorlott gombászoknak, és a megszokottól eltérő alapanyagokra nyitottaknak.

  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!