Ribera del Duero, tiszta tempranillo, ötvenéves ültetvényről. 15 hónapot töltött amerikai és francia Allier hordókban. Finom animalitás, fekete bogyósok, füst és intenzív hordóhatás (főleg vanília).
Hennessy: friss, Fine-om
A Hennessy Fine de Cognac bemutatójára kaptam meghívást, amit Marc Boissonnet, a Hennessy Ház nagykövete tartott. 2002-ben került piacra a nagyközönség előtt már jól ismert Fine de Cognac, aminek a receptje most megújult. Ezt az új változatot ismerhettük meg, többféle formában kóstolva, közben pedig Marc mesélt a családról, a cégről és a konyak készítésének a […]
Tokaji pezsgés
A Tokaj Nyitány célja már évek óta az, hogy kissé közelebb hozza Tokajt a borkedvelő, ám nem feltétlenül szakmai közönséghez is. Az Ybl Palota, a felújított Ferenciek tere mellett – nem utolsó sorban gimnáziumi éveim színtere – adott otthont a mostani rendezvénynek. Idén a tokaji buborékokra koncentráltam.
Kristályosodás
Mit kell tenni, ha talál egy kavicsot, amit ha aztán elkezdünk csiszolgatni gyémánt válik belőle? Természetesen elújságolni mindenkinek!
Borigo jubileum
10 éves fennállását ünnepelte nemrég a Borigo magazin. A Bálna Budapestben megtartott jubileumi kóstolóra ennek a tíz évnek a negyven legjobb pincészetét hívták meg, hogy egy sétáló kóstoló keretében bemutassák a boraikat.
- « Előző oldal
- 1
- …
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- …
- 190
- Következő oldal »