• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Boros időutazás Mr. Johnsonnal

2009-01-19 ● borravalo.hu

Ha az ember a munkahelyén matat, kincsekre bukkanhat. Stevie Kraft nekiállt átnézni jelenlegi munkahelyén, e londoni borszékhelyen az irodalmat, és no lám, mit talált: Hugh Johnson Boratlaszának első kiadását, az 1971-est. Akkoriban Jancis Robinson lehet, hogy már gondolkozott azon, hogy esetleg írni kéne? Hölgyeim és uraim, a borsznobizmus egyik első, és legalapabb könyvének első kiadását […]

Derült égből jöhet a pofon

2008-12-05 ● Kántor Endre

Jól vagyunk, erősek vagyunk, bort, búzát, békességet ? sugározza a Napi cikke, amely egy piackutatásra alapoz. A cikk sok olyan gondolatot fogalmaz meg, amely alapján az egyszeri olvasó azt érezhetné: minden rendben van a borágazattal. Ez persze koránt sincs így. Olvassunk a sorok között, legyünk szkeptikusak. Csak az ázik bőrig, akinél nincs esernyő. Meglepően optimista […]

Kerestük az igazi Barcelonát

2008-12-02 ● Kántor Endre

Kedvelt úti cél, turistalehúzókkal dúsított, de gyöngyszemeket rejtő belváros, strandolás és művészetimádat, zsebtolvajok, nyitottság, csodás és borzalmas épületek egy helyen, spanyol is meg nem is: ez Barcelona. A katalán főváros valódi arcát kutattuk, legfőképpen gasztronómiailag. Előre megmondjuk: megvan.

Milyen is a bor színe?

2008-11-24 ● Kántor Endre

Csak most fogtuk kezünkbe a novemberi magyar Decanter magazint, és óriásit néztünk: kiderült ugyanis, hogy a Decanter szerint lehet egy bor aranyszínű, zöldes árnyalatokkal, reflexekkel. Ami szerintünk egy oximoron. Vitát nyitunk, nézzük, ki mit gondol. Már a rómaiak három minőség szerint ítélték meg a bort, szín, illat és zamat alapján ? color, odor és sapor […]

WTF?!

2008-11-12 ● Kántor Endre

Van egy videó, ami szédületes sebességgel terjed a világ boros és nem boros blogjain. Mi csak annyit tudtunk kinyőgni: WTF?! Látván a kisfilmet, nem tudtuk magunknak tartani, egyszerűen azért, mert 1) ilyen nincs is, 2) ebből mi sem maradhatunk ki és 3) mert ilyen nincs is. A Borravaló stábjának első gondolata annyi volt: WTF?!, ami […]

  • « Előző oldal
  • 1
  • …
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • …
  • 41
  • Következő oldal »

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!