• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Kamocsay: Nem vagyunk eléggé figyelemfelketőek

2007-05-31 ● Kántor Endre

A Hilltop Neszmély vezetőjével a Londoni Wine Fairen futottunk össze. Gratuláltunk neki a szép eredményekért, a Hilltop begyűjtött pár érmet. Aztán a magyar jelenlétről faggattuk. Borravaló: Mit szólsz a magyar standhoz itt Londonban? KÁ: Most már 16-17 éve kint vagyunk Londonban, és az a vicces az egészben, hogy ez a magyar stand minden évben ugyanígy […]

Laczkó: Legyünk lokálpatrióták!

2007-05-31 ● Kántor Endre

A Törley Pezsgőpincészet borászával a londoni nemzetközi bor és párlat kiállításon találkoztunk. A cégcsalád hihetetlen mennyiségű érmet gyűjtött be, a hozzájuk tartozó márkák, a György Villa, Francois, Chapel Hill, Hungarovin, BB, Szent István Korona közül több is bronzérmes lett az IWSC-n. Borravaló: Mi három nap summája? LG: nekünk az volt a fontos, hogy a boraink […]

A Varsói Szerződés csodafegyvere

2007-05-18 ● borravalo.hu

Mint tudjuk, az alapprobléma ama 5-7 centi parafa, amely az üveg nyakában helyezkedik el. Erre a problémára az emberiség az idők folyamán minden esetben más és más választ adott, hogy hozzájusson a palackban rejlő borhoz. Túl vagyunk már az überluxuson, a design retteneten, egy dologgal azonban még nem foglalkoztunk. A mágikus szó, a legendák eszköze, […]

Nemtudomka Amsterdamban

2007-05-16 ● borravalo.hu

Most, hogy a kendermag megint a torkán akadt néhány komának, akiknek a demokrácia-értelmezése Dr Nemtudomka számára nehezen érthető (neked van engedélyed demonstrálni, nekem nincs, de teszek rá, mert nem tetszik a búrád, takaroggyá, mer? leverlek, oszt jól van), Dr Nemtudomka rövid úti levelet írt. Úton egy borverseny zsűrizésére, olyan különös európai városban időzött, ahol a […]

Régi dicsőségünk, meg a miheztartás

2007-04-27 ● borravalo.hu

Mert az úgy volt, hogy a magyar borászatban minden teljesen frankó és áptudét volt egészen az ötvenes évekig, amikor jöttek a kommenisták, és vége lett mindennek, mint a botnak. A minapában hogy-hogy nem, kezünkbe akadt egy borász study tour beszámoló, 1901-ből. Az urak keresztbe-kasul bejárták Francziaországot, és gyűjtötték a tapasztalatokat. Sokat láttak, sokat tanultak. Ami […]

  • « Előző oldal
  • 1
  • …
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Következő oldal »

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció
Loading
00:00 / 38:08
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

  • Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Feb 25, 2025 • 42:32

    „A gasztronómia annyira jelen van mindennapjaimban” – monda Szathmáry Rajmund, a barátainak csak Döme, aki már 30 éve dolgozik séfként. Második otthonában, Angliában, 10 évig dolgozott, és ő lett az esküvőkirály, jelenleg a hatodik évét húzza Svájcban, a berni magyar nagykövetség executive séfjeként.

  • Kávéházaink története a mi történetünk is - beszélgetés Saly Noémivel

    Kávéházaink története a mi történetünk is - beszélgetés Saly Noémivel

    Feb 15, 2025 • 41:54

    Saly Noémi legújabb kötete, Az én Pestem olvasmányos kultúr- kávéház- és gasztronómia-történet Budapestről. Erről, és a szakácskönyvek kultúraformáló szerepéről beszélgettünk.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!