• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Mészáros Pál Szekszárdi Cabernet Sauvignon 2009

2011-11-21 ● Kántor Endre

Elképesztő jó árérték arányú, zamatos, finom cucc pattant a kosaramba a múltkor. Az ilyesmikért érdemes állandóan szondázni a polcokat.

Biztos kiderült már, az a mániám elég régóta, hogy ? a borboltok, szaküzletek mellett ? rendszeresen szondázom az átlagember számára is elérhető (ti. ők általában nem mennek be borboltba sajna) borokat. Ráadásul teszem ezt azzal a perverz szűrővel, hogy 2000 forint fölé csak igen indokolt esetben megyek, így is modellezve egy átlagvásárlót. Erre a palackra is így bukkantam, 1800 forint körüli áron. (Ez éppen a Sparban volt.) Mészáros Páltól nem vártam kevesebbet, azt is tudom, hogy borai nagyon jól vannak árazva, mégis többet kaptam, mint vártam.

Brutál érett anyagról van szó, már nyitáskor dobálja az illatokat kifelé a palack: feketebogyós gyümölcsök, némi pirosbogyós is és fűszerek jönnek sorba. A gyümölcsök egy része friss, más része érett, jó értelemben véve lekváros. Meggy, szilva, szeder, cassis, bors és fahéj, némi hordós jegy. Sav és tannin bőven van, közepesnél nagyobb test, lecsengésben elég hosszú. Atom jó vétel, érdemes bespejzolni. 4 csillag, szuper cucc, igazi szekszárdi.

Címkék: 2009, 4 csillag, árérték, cabernet sauvignon, Mészáros, Mészáros Pál, Szekszárd

← Frittmann Kékfrankos 2009 Terra Hungarica →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!